vineri, 22 februarie 2013

Publicat la 2/22/2013 02:11:00 a.m. de Redacţie

Justiţie în noroi

Judecătoria Mediaş îşi desfăşoară activitatea în condiţii dificile.


Autor: Alex PÎNTEA

În actualul sediu plouă prin acoperiş, iar drumul de acces până acolo este aproape impracticabil. Procesele se desfăşoară doar la parter, după ce etajul a fost evacuat. Municipalitatea spune că firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea acoperişului are şase luni pentru execuţia proiectului. În ceea ce priveşte drumul de acces, acesta va fi reabilitat complet în viitorul apropiat.

Activitate restrânsă

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria îi aparţine Primăriei Mediaş şi a fost oferită provizoriu până când se vor finaliza lucrările de reabilitare a sediului de pe strada Unirii. În toamna anului trecut, acoperişul a fost decopertat, iar de atunci plouă în incintă. „Din păcate, de acum doi ani, de când ne-am mutat aici, lucrurile s-au deteriorat foarte rău. Au început lucrări de canalizare, s-au deschis şantiere, sunt noroaie teribile. Mai mult, în toamna anului trecut a început decopertarea acoperişului şi de atunci ne plouă îngrozitor. Sperăm ca firma care se ocupă să îşi termine lucrarea până la urmă. Am mutat registratura de la etaj, ne-am înghesuit cu toţii la parter, am luat măsuri extreme până acum“, descrie Ioan Vişa, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Mediaş.

În desfăşurare

Primarul Teodor Neamţu a precizat că firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea acoperişului are la dispoziţie şase luni pentru a finaliza lucrarea. În ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii rutiere din zonă, edilul-şef a anunţat că a fost semnat deja contractul pentru reabilitarea acesteia, care va începe în luna martie. „Acea lucrare de investiţie a fost licitată anul trecut, s-a predat amplasamentul în toamnă. Constructorul este în termenul de execuţie al lucrării. De asemenea, vreau să dau o veste bună cetăţenilor care au treabă în acea zonă. Am încheiat lucrarea de achiziţie publică a amenajărilor exterioare din incinta fostei şcoli de aviaţie, partea construită, urmând ca la începutul lunii martie să predăm amplasamentul. Lucrările presupun infrastructura de apă-canal, infrastructură electrică, iluminat public, infrastructură rutieră şi o parcare de 230 de locuri“, a dezvăluit Neamţu.



    Trimite prin e-mail