miercuri, 6 februarie 2013

Publicat la 2/06/2013 06:19:00 p.m. de Redacţie

Elevii, gratis la stomatolog

Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş vine în sprijinul copiilor de la şcolile şi grădiniţele din oraş.


Autor: Alex PÎNTEA

Elevii din municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou beneficiază de consultaţii stomatologice gratuite, prin intermediul celor două cabinete dentare aflate aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială. Unul dintre acestea funcţionează la Şcoala Naţională de Gaz şi al doilea la şcoala generală nr. 8 din cartierul Vitrometan.

Cabinet modern

Cabinetul stomatologic de la Şcoala Naţională de Gaz a fost recent renovat şi dotat cu aparatură medicală performantă. Aici poate veni orice elev din oraş şi beneficiază de consultaţii şi tratament stomatologic gratuit.  Cabinetul este deschis în fiecare zi de luni până vineri şi este deservit de un medic specialist. „La acest cabinet sunt arondaţi cam 5.000 de elevi, dar deservim toţi copiii şi toţi elevi care apelează la noi, indiferent că sunt de grădiniţă, şcoală generală sau liceu. Apelează în general elevii de liceu, vin şi de pe sate, pentru că acolo nu există cabinete stomatologice, iar părinţilor le este mai greu să îi trimită în oraş la un cabinet cu plată. Aici beneficiază de servicii gratuite cu aceleaşi materiale ca la orice cabine modern. Li se oferă o profilaxie de la A la Z, tratamente, trimiteri la specialişti dacă este cazul“, povesteşte Olimpia Brăduşcă, medic specialist stomatolog.

În zilele lucrătoare

Cele două cabinete stomatologice deservesc aproximativ 10.000 de elevi de la grădiniţe, şcolile generale şi liceele din municipiul Mediaş. „Cabinetele de medicină dentară se afla în incinta şcolii generale nr. 8 şi în incinta Şcolii Naţionale de Gaz. Programul cabinetului de medicină dentară din incinta SNG este luni, miercuri şi vineri între orele 7-14, marţi şi joi, între orele 11-18, iar programul cabinetului de medicină dentară din incinta şcolii nr. 8 este de luni până vineri, între orele 7-14. Ţinem să vă aducem la cunoştinţă că serviciile medicale oferite de aceste cabine sunt gratuite pentru toţi elevii şi preşcolarii din municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou“, a precizat Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.



    Trimite prin e-mail