marți, 12 februarie 2013

Publicat la 2/12/2013 11:16:00 a.m. de Redacţie

Atenţie pe cine primiţi în casă! Doi tineri "întreprinzători" au "curăţat" de 30 de grame de aur casa unei medieşence

Intrat în casa unei medieşence sub pretextul că lucrează la o firmă de deratizare, un tânăr a plecat cu 30 de grame de bijuterii.

Cei doi mureşeni s-au prezentat ca lucrători
ai unei firme de deratizare | foto: rentokil.com
Un tânăr, în vârstă de 27 ani, domiciliat în oraşul Ocna Mureş, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Poliţiştii sibieni au stabilit că, în 15 noiembrie 2012, bărbatul a bătut la uşa unei femei în vârstă de 77 de ani, din municipiul Mediaş, susţinând că reprezintă o firmă de deratizare. Era însoţit de un alt mureşean, de 26 de ani. Profitând de credulitatea bătrânei, cei doi au pus mâna pe două casete în care se aflau bijuterii cântărind aproximativ 30 de grame de aur.

Unul reţinut, unul căutat

Primul dintre hoţi a ajuns pe mâna lucrătorilor Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Mediaş, este reţinut pe bază de ordonanţă şi se află acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu, în aşteptarea mandatului de arestare. Celălalt încă se sustrage urmăririi penale. "Stimaţi cetăţeni, dorim să vă informăm cu privire la numărul de persoane care în ultima perioadă au reclamat că au fost victimele unor infracţiuni de furt din locuintă, după ce au permis accesul în imobil unor persoane necunoscute. Aceştia îşi atribuiau calitatea de comercianţi, oferindu-le spre vânzare diverse produse la preţuri atractive, convingând cetăţenii să le permită accesul în locuinţă pentru a încasa contravaloarea bunurilor achiziţionate. Pentru a evita să deveniţi victimele vânzătorilor ambulanţi, vă recomandăm să nu le permiteţi sub nici un pretext accesul în locuinţă şi să nu acceptaţi bunurile oferite de aceştia spre vânzare, întrucât scopul lor este acela de a pătrunde în locuinţa dumneavoastră pentru a sustrage bunuri", avertizează reprezentanţii Compartimentului Prevenire din cadrul IPJ Sibiu. (A. L.)



    Trimite prin e-mail