duminică, 20 ianuarie 2013

Publicat la 1/20/2013 11:02:00 a.m. de Redacţie

Pustai s-a despărţit de Mediaş. Oficialii Gazului: "Mulţumim pentru tot!"

Antrenorul Cristian Pustai a părăsit, astăzi, echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş, motivând că "este timpul şi momentul să accept o nouă provocare". Principala sa misiune va fi să-şi ducă noua echipă în cupele europene.

Cristian Pustai
Peste doar două luni, s-ar fi împlinit şase ani de când cel mai longeviv antrenor al Ligii I s-a alăturat formaţiei de pe Târnava Mare. Cristi Pustai a preluat o echipă de Liga a II-a şi a dus-o la un gol de grupele Europa League. "Orice construcţie a unui sistem se face cu oameni. Oameni care, de la un anumit moment, ajung să se identifice cu ceea ce au construit. Fără doar şi poate, dacă echipa de fotbal Gaz Metan a ajuns la un anumit nivel de performanţă în România, un mare merit îl are şi Cristian Pustai. Aşa că nu greşim dacă spunem că Gazul Metan din ultimii 6 ani se identifică cu acesta. Ca peste tot însă, vine un moment în care drumurile se despart. Este normal să fie aşa, este sănătos şi e matur, să se întâmple. Din acea clipă, fiecare merge pe noul lui drum. Mult succes pe noul tău drum, Cristian Pustai şi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru noi!", este mesajul dat publicităţii de reprezentanţii clubului Gaz Metan. Deocamdată, ei nu au anunţat cine îl va înlocui pe Pustai pe banca tehnică.
Pustai va antrena Pandurii Tg. Jiu. Contractul a fost semnat astăzi. Oficialii noului său club îl vor prezenta pe Pustai pe 5 februarie, când lotul se va întoarce dintr-un stagiu de pregătire în Antalya, el urmând să rămână pe banca oltenilor pentru trei ani. "A fost greu să ne decidem cu proiectul, planul de viitor. Ştiam că are o clauză în contract, conform căreia poate pleca oricând şi îl putem lua. Ne cunoştea echipa, chiar am fost adversari în ultima etapă.S-a decis repede să vină alături de noi. O noapte şi o zi am vorbit cu el. Sper că medieşenii mei nu se vor supăra că le-am luat antrenorul. El ştie că vrem performanţă, cunoaşte ce e la club. Avea o relaţie bună cu Petre Grigoraş şi sunt sigur că vor putea comunica. Obiectivul e calificarea în cupele europene, deci locurile 2-4", a spus preşedintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu, la Radio GSP.
Despre perspectiva mutării la Târgu Jiu, soţia antrenorului, Cristina Pustai - cunoscută pentru implicarea ei în numeroase acţiuni civice - a declarat pentru Nova TV că "este o zi tristă", dar că rămâne alături de partenerul ei de viaţă. (A. L.)



    Trimite prin e-mail