vineri, 18 ianuarie 2013

Publicat la 1/18/2013 06:41:00 p.m. de Redacţie

Medieşenii au bătut degeaba la Poarta otomană. Ce facem cu Mureşul?

Formaţia lui Marcel Ţenter a fost surclasată în EuroChallenge, iar în campionatul intern a pierdut pe terenul penultimei clasate.


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au ratat fără drept de apel prima partidă din Top 16 în EuroChallenge, cu scorul de 89-59, în compania turcilor de la Pinar Karsiyaka. Eşecul usturător a venit la trei zile de la surpriza neagră a campionatului. Gaziştii au pierdut pe terenul Farului Constanţa, echipă care avea un singur succes în 15 etape. Mâine, la Mediaş vine Baschet Club Târgu-Mureş, ocupanta poziţiei a doua în Ligă, astfel că se anunţă un veritabil derby în Sala Sporturilor.

Pinar Karsiyaka - Gaz Metan Mediaş: 89-59

Surclasaţi rapid

Gaz Metan a făcut un prim sfert foarte bun în Turcia, pe care şi l-a adjudecat la limită cu scorul de 19-18. A fost, însă, singura perioadă a jocului în care elevii lui Marcel Ţenter au condus pe tabela de marcaj. Turcii au trecut repede la conducere, după un parţial 21-5. Greşelile în ambele faze ale jocului i-au costat pe alb-negri, în timp ce, de partea cealaltă, americanul Dixon a marcat din toate poziţiile, astfel că la pauza mare Pinar Karsiyaka a condus cu 44-31. 28 de puncte a înscris Dixon pentru Pinar Karsiyaka

I-au bătut rezervele

Formaţia lui Ţenter a revenit mai motivată de la cabine şi a marcat primele patru puncte din sfertul al treilea, însă gazdele au călcat din nou pedala de acceleraţie şi, avându-l pe Dixon în zi de graţie, s-au distanţat la 22 puncte la jumătatea sfertului, scor 59-37. La intrarea în sfertul decisiv, ecartul a fost şi mai mare, 68-44. Turcii au făcut ce au vrut în teren şi în ultimele zece minute de joc. Au marcat de la distanţă, au finalizat prin slam-dunk, în timp ce replica a întârziat să apară. De prea puţine ori, gaziştii au găsit calea cea mai simplă pentru a finaliza şi au ratat ocazia de a arunca, pierzând mingea. Adversarii lor au terminat partida cu rezervele în teren, însă, chiar şi aşa, diferenţa a fost de nu mai puţin de 30 puncte, scor final 89-59.

Greu de digerat

În campionat, Mediaşul a pierdut deplasarea de la Constanţa, în faţa unei echipe care se lăuda cu un singur succes în 15 partide disputate. Lipsa de concentrare în apărare, combinată ratările în ofensivă, au condus la un eşec la care nimeni nu se aştepta. Cu toate că porneau ca şi favoriţi, gaziştii au cedat primele două sferturi şi erau conduşi cu 10 puncte la pauza mare. Sfertul al treilea a fost tot al dobrogenilor care s-au distanţat la nu mai puţin de 18 puncte la intrarea în sfertul decisiv. Gaziştii au forţat revenirea în ultimele 10 minute de joc, fără succes. Scorul final a fost 79-68.

Derby cu Mureşul

Pentru gruparea de pe Târnava Mare, seria continuă „de foc“. Mâine, în Sala Sporturilor vine BC Târgu-Mureş, formaţie care a învins în ultimele două etape campioana Asesoft Ploieşti şi BC Timişoara. Aflaţi abia pe poziţia a opta a clasamentului Ligii Naţionale de Baschet, ai noştri au nevoie de un succes ca de aer. Partida se va disputa de la ora 17.30, în Sala Sporturilor din Mediaş.



    Trimite prin e-mail