miercuri, 30 ianuarie 2013

Publicat la 1/30/2013 10:30:00 a.m. de Redacţie

Gripa din China a ajuns în judeţul Sibiu. "Vaccinaţi-vă!", recomandă autorităţile

Primul bolnav de gripă din judeţul Sibiu este un tânăr de 29 de ani, care este posibil să fi luat virusul gripal tip AH3N2 din China.

"Pacientul a fost consultat de doamna doctor Dobrin, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Ştim că acesta nu este internat în spital şi că starea lui este acum bună. Tânărul diagnosticat cu gripă a călătorit recent în China, unde este o zonă endemică ca şi în America", a explicat Adela Morar, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, citată de Agerpres.

Nu e prea târziu

În urma apariţiei primului caz de gripă din 2013, oficialii DSP se întâlnesc astăzi cu toţi medicii de familie din judeţ şi le vor cere să le spună pacienţilor să se vaccineze antigripal. "Facem apel la populaţia cu risc să facă vaccinul antigripal. Nu este târziu nici acum dacă fac vaccinul", arată Morar.

Primii la vaccin: bătrânii

14.499 de sibieni s-au vaccinat antigripal în această iarnă, ceea ce înseamnă că s-au consumat aproape 64% din totalul dozelor de vaccin primite de la Ministerul Sănătăţii. Primii care s-au înghesuit la vaccin sunt vârstnicii trecuţi de 65 de ani, aproape jumătate din vaccinuri fiind folosite pentru aceste persoane. Alţi 4.629 de bolnavi cronici din judeţul Sibiu au fost şi ei vaccinaţi. În schimb, doar 52 de gravide au acceptat injecţia. (A. L.)



    Trimite prin e-mail