luni, 7 ianuarie 2013

Publicat la 1/07/2013 10:37:00 a.m. de Anonim

Drumuri periculoase


Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu a emis, în această dimineaţă, un comunicat de presă în care le recomandă şoferilor câteva măsuri de siguranţă, având în vedere starea vremii şi a traficului rutier din ultimele ore.

"Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, îi sfătuim pe conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora", se arată în document.
De asemenea, este necesar ca şoferii să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor. "Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Totodată, recomandăm respectarea indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor", conchid reprezentanţii IPJ Sibiu. (A. L.)    Trimite prin e-mail