vineri, 4 ianuarie 2013

Publicat la 1/04/2013 03:09:00 p.m. de Redacţie

Avertismente şi amenzi de mii de lei

Un crescător de porcine, trei unităţi de comercializare şi un restaurant din judeţul Sibiu au primit amenzi în valoare totală de 5.300 de lei din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu.

"Au fost sancţionate unele deficienţe constatate, referitoare la monitorizarea zilnică a temperaturii în spaţiile de depozitare, documente de conformitate incomplete sau menţinerea permanentă a curăţeniei în spaţiile de lucru", informează Andrei Penţea, purtătorul de cuvânt al instituţiei. De asemenea, inspectorii au acordat cinci avertismente altor operatori economici, pe aceleaşi considerente.
În perioada sărbătorilor de iarnă, au fost efectuate nu mai puţin de 225 de controale. Printre altele, s-au aflat în vizorul lucrătorilor DSVSA Sibiu trei abatoare, 54 de carmangerii, 24 de laboratoare de cofetărie-patiserie, 54 de supermarketuri şi magazine alimentare, şapte depozite cu legume şi fructe, 55 de unităţi cu regim de restaurant sau pensiune din oraşe şi staţiuni turistice, pieţe agroalimentare şi târguri cu produse alimentare tradiţionale. "În urma controalelor efectuate, s-a constatat că, în general, operatorii din domeniul alimentar, angajaţi în aceste activităţi, au respectat normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, oferind populaţiei servicii şi alimente corespunzătoare calitativ, situaţie evidenţiată şi prin faptul că în această perioadă unităţile sanitare veterinare nu au fost sesizate cu situaţii deosebite, respectiv toxiinfecţii alimentare sau cazuri de mortalităţi sau îmbolnăviri grave la animalele domestice", conchide Penţea. (A. L.)



    Trimite prin e-mail