vineri, 25 ianuarie 2013

Publicat la 1/25/2013 09:40:00 a.m. de Anonim

Analize gratuite la Mediaş

Din luna martie a acestui an, medieşenii şi locuitorii din zona de nord a judeţului vor putea beneficia de analize gratuite la laboratorul Spitalului Municipal Mediaş.

Autor: Alex PÎNTEA

Acesta a fost acreditat recent şi dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie. Practic din momentul în care spitalul va semna contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu pentru anul în curs, se vor putea face orice tip de analize gratuite în limita fondurilor primite.

Laborator cu acreditare

Bogdan Burghelea, managerul Spitalului Municipal Mediaş, spune că pentru laboratorul instituţiei s-a reuşit achiziţionarea de aparatură modernă, iar acesta a obţinut şi certificarea necesară. „Am realizat acreditarea laboratorului Spitalului Municipal Mediaş. A fost nevoie de foarte multă aparatură. În momentul de faţă, avem aparatură de ultimă oră pentru analize de sânge şi alte analize de laborator. A fost o investiţie destul de mare“, recunoaşte Burghelea. Începând cu luna martie, medieşenii vor putea face toate analizele gratuit, costul lor fiind suportat de Casa de Asigurări. „În momentul în care vom semna contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pe anul 2013, undeva în luna martie, populaţia va putea să îşi facă analizele gratuit în cadrul spitalului, sigur, în limitele fondurilor pe care le va asigura casa“, mai spune managerul instituţiei sanitare medieşene.



    Trimite prin e-mail