duminică, 9 decembrie 2012

Publicat la 12/09/2012 03:44:00 p.m. de Anonim

Oamenii politici locali au fost printre primii la vot

România îşi alege, astăzi, parlamentarii. Dacă judeţul Sibiu este codaş la prezenţa la urne, cel puţin politicienii Mediaşului s-au dovedit harnici la acest capitol. În aproximativ trei ore, cei mai importanţi dintre ei şi-au exercitat dreptul, apoi le-au mărturisit jurnaliştilor gândurile lor în această zi crucială pentru următorii patru ani.

Senatorul PSD Viorel Arcaş a fost primul politician medieşean care a mers la vot astăzi. El s-a prezentat încă de la ora 9.00, la secţia nr. 126 de la şcoala generală nr. 6, din cartierul Automecanica. La ieşirea de la urne, Arcaş a explicat că a votat pentru medieşeni şi pentru recâştigarea demnităţii.

Primarul Neamţu a votat în Vitrometan | foto: NovaTV

Primarul Mediaşului a fost şi el matinal. Teodor Neamţu şi-a exprimat dreptul la vot la ora 9.30, la secţia nr. 137, de la Gimnaziul "Cireşarii". Acesta a declarat că a votat pentru o clasă politică stabilă care să lucreze în interesul oamenilor.
Deputatul PSD Gheorghe Roman şi-a exprimat dreptul de vot la Şcoala Specială cu internat de pe strada Piscului. Roman a venit la urne la ora 10.00. El a votat "pentru Mediaş şi zona de nord a judeţului Sibiu".
La secţia de vot nr. 110, de lângă Stadionul "Gaz Metan", s-a prezentat, o jumătate de oră mai târziu, Adrian Rus. Candidatul PP-DD pentru Camera Deputaţilor a venit la urne însoţit de familie şi a mărturisit că a votat pentru oameni şi pentru o schimbare reală.
Cu o jumătate de oră după prânz, Cristian Marian - candidatul ARD pentru un post de deputat în Colegiul 3 - a votat la secţia 120, de la şcoala generală nr. 5, din cartierul Gura-Câmpului. "Am votat pentru şansa tinerilor de a reconstrui România", a comentat Marian, la ieşirea din secţia de vot.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, social-democratul Ioan Cindrea, a votat şi el de dimineaţă, fiind încrezător că votul său o să aducă parlamentari care să sprijine judeţul să obţină mai mulţi bani de la buget. "Am votat ca să ne liniştim şi să fie bine. Am spus-o totdeauna, parlamentarii să îşi facă datoria. Ar trebui să sprijine proiectele Sibiului şi să dea Sibiului ceea ce i se cuvine, ma refer la procesul de redistribuire a fondurilor", a spus Cindrea. Acesta i-a rugat pe sibienii să meargă la vot, pentru că "este o datorie civică şi un moment extrem de important".



    Trimite prin e-mail