duminică, 9 decembrie 2012

Publicat la 12/09/2012 03:51:00 p.m. de Anonim

Mediaşul are o nouă sală de sport

Sala de sport de la şcoala generală nr. 5 a fost inaugurată. Ea are capacitatea de 150 de locuri şi aceeaşi suprafaţă ca şi cea din cartierul Vitrometan.

Autor: Alex PÎNTEA
 
Investiţia a fost realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Inaugurarea a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, deşi era planificată să se desfăşoare la jumătatea anului în curs. „Explicaţia pentru întârziere este foarte simplă. Proiectul de la E.On Gaz a întârziat nepermis de mult şi abia la începutul acestei săptămâni am reuşit să instalăm contorul de gaz şi să asigurăm condiţiile de căldură pentru toţi cei care practică sportul”, a motivat primarul Teodor Neamţu.
 
 
Pentru toată lumea
 
Ca şi suprafaţă desfăşurată, noua sală este la fel de mare ca şi Sala Sporturilor, din cartierul Vitrometan. Singura diferenţă constă în numărul de locuri. „Este o sală modernă unde copiii Mediaşului pot face sport. Ea va fi folosită în primul rând de elevii de la şcoala generală nr. 5, iar în al doilea rând tinerii din oraş vor putea practica după-amiaza sportul”, completează primarul Mediaşului.
 
De la bugetul de stat
 
Intenţia municipalităţii este să ducă la bun sfârşit construcţia a încă două săli de sport. „În momentul în care am decis să fac lobby la ministerul de resort pentru construirea celor două săli de sport am fost convins că ambele sunt utile“ a explicat deputatul Gheorghe Roman. Acestea urmează să se realizeze la şcoala generală „George Popa“ şi la Gimnaziul „Cireşarii“, însă ar fi nevoie de un ajutor din partea Ministerului Dezvoltării Regionale. „Sper să nu ne oprim aici şi să reuşim la şcolile generale numerele 2 şi 3 să dăm drumul la construcţia unor săli de sport care sunt în lista-sinteză a ministerului de resort”, a dezvăluit Neamţu. O altă sală de sport identică a fost dată în folosinţă, recent, în comuna Dârlos. Aceasta are o capacitate de 153 locuri şi a fost construită în apropierea şcolii generale.
    Trimite prin e-mail