miercuri, 19 decembrie 2012

Publicat la 12/19/2012 01:43:00 p.m. de Anonim

Lecţii despre energie

Elevii şcolii generale „Mihai Eminescu“ din municipiul Mediaş au avut parte, zilele trecute, de o lecţie care, deşi nu face parte din programa şcolară, le-a stârnit interesul în mod deosebit.


Alex PÎNTEA

Este vorba despre respectarea regulilor în ceea ce priveşte utilizarea gazelor naturale şi a electricităţii. „Lecţiile despre energie” au fost susţinute de reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi cei ai E.ON România. Acţiunea a făcut parte din cadrul campaniei „R.I.S.C – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale“. „Această campanie naţională de informare şi conştientizare are ca obiectiv de a reduce incidentele de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate“, au precizat organizatorii. 

De sezon

Campania „R.I.S.C.“ se derulează în judeţul Sibiu începând cu luna noiembrie şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an, o dată obligatoriu la începutul sezonului rece.




    Trimite prin e-mail