miercuri, 19 decembrie 2012

Publicat la 12/19/2012 02:53:00 p.m. de Anonim

DGASPC Sibiu s-a mutat în casă nouă

Persoanele cu handicap din judeţ vor fi deservite într-un spaţiu nou, construit de o firmă medieşeană.

Autor: Alex PÎNTEA

Evaluarea persoanelor adulte cu handicap din zona Mediaş se va realiza în continuare la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru, în zilele de marţi din prima şi a treia săptămână din lună. Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, Serviciul de Evidenţă şi Plată Prestaţii Sociale, respectiv Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap se vor muta de la începutul lunii ianuarie 2013 într-un alt spaţiu din reşedinţa de judeţ.
De la anul

Începând cu data de 7 ianuarie, activitatea destinată persoanelor cu handicap din judeţul Sibiu se va desfăşura pe strada Spartacus nr. 2, în noul sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Astfel, oamenii aflaţi în dificultate nu vor mai fi nevoiţi să aştepte afară în curte, ci vor avea la dispoziţie o sală de aşteptare modernă şi încăpătoare.

Bani de la Consiliul Judeţean

Noua clădire a fost realizată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Sibiu, . Durata de execuţie a investiţiei a fost de ceva mai mult de un an. „După 20 de ani de activitate cu persoanele cu dizabilităţi din judeţul Sibiu în sediul aflat pe strada Mitropoliei, am decis ca această activitate să se desfăşoare într-un sediu de sine stătător, care să ofere cele mai bune condiţii, atât persoanelor cu dizabilităţi adresante, cât şi angajaţilor din serviciile pentru persoanele cu dizabilităţi. Faptul ca am putut extinde clădirea pe strada Spartacus, astfel încât să avem o sală mare de aşteptare, unde oamenii care vin din tot judeţul să aibă căldură şi condiţii decente, ne-a determinat să schimbăm sediul de lucru”, a motivat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. 

Constructor din Mediaş

Lucrările la noul sediu au fost executate de către firma medieşeană BMT Trans Construct. Valoarea totală a investiţiei pentru lucrări şi pentru dotările necesare a fost de circa 770.000 de lei. Deşi darea în folosinţă era prevăzută pentru luna octombrie 2013, clădirea a fost realizată cu aproape un an mai devreme. Clădirea de pe strada Spartacus este o construcţie modernă, cu lumină naturală, ventilaţie şi aer condiţionat. Aceasta dispune de 12 încăperi, printre care şi două săli de aşteptare.



    Trimite prin e-mail