sâmbătă, 1 decembrie 2012

Publicat la 12/01/2012 05:48:00 p.m. de Redacţie

Iubitorii folk-ului îşi dau întâlnire la "Mediaş - Cetate Seculară"

Pregătirile pentru ediţia din acest an a festivalului „Mediaş - Cetate Seculară“ au intrat în linie dreaptă. Soliştii şi grupurile de muzică folk din ţară se vor întrece timp de două zile pe scena Sălii Traube, pe 14 şi 15 decembrie.


Autor: Alex PÎNTEA


Prima zi a festivalului va debuta cu concursul propriu-zis de creaţie şi interpretare. În aceeaşi seară vor mai susţine recitaluri Cosmin Vaman & Alexandra Andrei, Cristina Baca, Adi Mitescu, respectiv Marius Matache & Folk Imperfect. În cea de-a doua zi este programată festivitatea de premiere şi gala laureaţilor şi vor susţine recitaluri Grupul Motto, Virgil Suciu, Vasile Mardare, Magda Puşkaş şi Poesis.

Doctor în chimie, cantautor folk, redactor şi blogger,
Marius Matache este unul dintre invitaţii speciali de anul acesta
Primăria s-a implicat

Evenimentul va fi organizat de către Primăria Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în colaborare cu Asociaţia „Mediaş - Cetate Seculară”. „Până acum, festivalul a fost organizat de către Asociaţia «Mediaş - Cetate Seculară». Anul acesta am fost cumva salvaţi de către Primăria Mediaş, care a înţeles că ne este puţin greu, deoarece fondurile care veneau din diferite sponsorizări au devenit tot mai mici, astfel că din acest an Primăria este organizator principal”, a explicat Cristina Pustai, directorul festivalului. 

Tradiţia continuă

La rândul său, Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, a explicat că nu se putea lăsa ca acest festival de tradiţie să moară. „Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii asociaţiei, m-am consultat cu primarul şi Consiliul Local şi s-a hotărât ca Primăria să susţină acest festival din punct de vedere financiar. Este un festival de tradiţie la care participă nume mari ale folk-ului din România şi era păcat ca el să nu continue“, a motivat Costea. „Mediaş - Cetate Seculară“ este cel mai vechi festival de muzică folk din România. Prima ediţie a avut loc în anul 1974. Întrerupt în 2001, festivalul a renăscut în anul 2010.

Premii

Trofeul „Mediaş - Cetate Seculară”, în valoare de 1.500 de lei, i se va acorda solistului sau grupului folk ce întruneşte cel mai mare punctaj din partea juriului. Premiul I valorează 1.200, premiul II – 1.000 de lei, premiul III – 800 de lei, iar cele două menţiuni, câte 200, respectiv 100 de lei. De asemenea, se vor mai acorda: premiul special al juriului (700 de lei), premiul de popularitate (500 de lei), premiul Asociaţiei „Mediaş - Cetate Seculară” (500 de lei), premiul Asociaţiei „Dianthus“ (200 de lei), premiul special „Mediaş News Blog” şi premii din partea sponsorilor.

29
este numărul ediţiei din acest an




    Trimite prin e-mail