miercuri, 19 decembrie 2012

Publicat la 12/19/2012 05:17:00 p.m. de Anonim

Fără energie

Echipa de baschet Gaz Metan a pierdut ultimele patru partide din campionat.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Marcel Ţenter a stabilit, aseară, un nou record negativ în campionat. Gaz Metan a fost învinsă de Sport Club Municipal Universitatea Craiova cu scorul de 82-70 şi a înregistrat, astfel, a patra înfrângere consecutivă. 

Partidă slabă

Formaţia gazdă a controlat cu autoritate partida încă din debut. Craiovenii au câştigat cu 19-11 primul sfert al jocului, pentru ca la pauza mare ecartul să depăşească zece puncte, scor 39-28. Fără Deven Mitchell şi Mike St. John, ambii accidentaţi, gaziştii au dat o replică palidă, având procentaje foarte slabe atât la aruncările din acţiune (25/50), cât mai ales la cele de la distanţă, cu doar trei reuşite din 16 aruncări. Nimic nu s-a schimbat nici în repriza a doua, deşi jucătorii lui Ţenter au reuşit, pentru puţine momente, să scadă diferenţa sub 10 puncte. 

Final în genunchi

Cu 4.000 de fani în tribune, gazdele au refăcut imediat ecartul, iar la intrarea în sfertul decisiv aveau 14 puncte avantaj. Gaziştii nu s-au predat şi au luptat pentru a reveni în meci, dar le-a lipsit forţa. Craiova s-a impus în cele cu 82-70 şi se menţine pe podiumul Ligii Naţionale de Baschet, în timp ce Gaz Metan a înregistrat al şaptelea eşec în campionat. În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare a ajuns pe poziţia a noua a clasamentului, în afara play-off-ului.

Înfrângere cu Asesoft

Etapa trecută, Gaz Metan a înregistrat o nouă înfrângere în campionat în faţa campioanei Asesoft Ploieşti, scor 68-75. Primul sfert al confruntării disputate în Sala Sporturilor din Brazi a fost unul echilibrat şi s-a încheiat 18-18. Gaziştii s-au desprins apoi,  la începutul sfertului al doilea, însă gazdele au reuşit un parţial de 13-1, perioadă în care alb-negrii au contestat trei decizii ale brigăzii de arbitraj. Până la pauza mare, ploieştenii consemnau un avantaj de patru puncte, astfel că s-a intrat la cabine cu 35-31. În sfertul al treilea, tot formaţia gazdă a fost la timonă, iar ecartul acesteia a crescut la 9 puncte. Gaz Metan a forţat revenirea în actul decisiv, s-a apropiat de mai multe ori pe tabela de marcaj, totuşi nu a reuşit să mai întoarcă rezultatul.

Azi, cu Timba

Gaz Metan Mediaş joacă vineri seară, de la ora 20.00, ultima partidă a turului de campionat. Elevii lui Marcel Ţenter vor întâlni, în Sala Sporturilor, Timba Timişoara.



    Trimite prin e-mail