sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Publicat la 11/03/2012 04:09:00 p.m. de Redacţie

Opt tineri din zona Mediaş, în vizită la Parlament

Concursul „Tinerii în România de astăzi”, lansat de democrat-liberalii Cristi Marian şi Florin Neag, şi-a desemnat câştigătorii. Participanții au scris eseuri pe tema dată, iar premiul a constat într-o vizită la Parlamentul României. Tinerii au avut mai multe întâlniri cu lideri politici, au făcut un tur al instituţiei şi s-au familiarizat cu modul în care îşi desfăşoară activitatea aleșii din Capitală.


Autor: Alex PÎNTEA

În perioada 22-23 octombrie, opt tineri din zona de nord a judeţului Sibiu au avut parte de un început de săptămână ceva mai deosebit. Interesaţi de viaţa politică din România, aceştia au răspuns provocării lansate de organizaţia de tineret a Partidului Democrat Liberal Mediaş şi au câştigat o vizită la Parlamentul României.

Concurs de idei

Participanţii la acest concurs inedit au realizat un eseu având ca temă „Tinerii în România de astăzi”. Tinerii au avut la dispoziţie trei săptămâni pentru a răspunde la mai multe întrebări. Printre acestea, ce înseamnă în viziunea lor să fi tânăr în România, care sunt proiectele pentru tânăra generaţie importante pentru ei, dar şi unde a greşit clasa politică din România.

Program plin

În urma selecţiei celor mai originale referate, câştigătorii s-au deplasat la Bucureşti unde au avut parte de un program foarte interesant. Agenda tinerei delegaţii a cuprins, printre altele, un tur oficial al Palatului Parlamentului, o vizită la Camera Deputaţilor şi la grupurile de lucru ale partidelor, precum şi întâlniri şi discuţii cu diferiţi lideri politici.

Mai mult interes

Cristian Marian, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, spune că şi-a dorit să stârnească interesul tinerilor în ceea ce priveşte situaţia actuală a generaţiei tinere din România. În viziunea sa, tinerii trebuie să înţeleagă că este de datoria lor să facă mai mult, să se implice în viaţa comunităţii, asta dacă îşi doresc ca lucrurile să meargă mai bine. „Practic, noi am încercat să lansăm o provocare tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani sub forma unui concurs intitulat sugestiv «Tinerii în România de astăzi». Este foarte important ca aceştia să înţeleagă că fără implicare nu poate exista progres. Ei au fost interesaţi şi implicaţi în discuţiile cu liderii politici”, a motivat Marian, candidatul Alianţei România Dreaptă în Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor. 

Implicare în comunitate

De aceeaşi părere este şi Florin Neag, candidatul Alianţei România Dreaptă în Colegiul nr. 4. Acesta a explicat că s-a dorit încurajarea tinerilor şi conştientizarea acestora că au un cuvânt de spus. „Prin acest proiect am vrut să încurajăm tânăra generaţie care are un cuvânt de spus şi care are iniţiativă să îndrăznească să se implice în buna dezvoltare a comunităţii noastre”, detaliază vicepreședintele PDL Mediaș.



    Trimite prin e-mail