vineri, 16 noiembrie 2012

Publicat la 11/16/2012 04:17:00 p.m. de Redacţie

Noaptea la bibliotecă

Mâine seară, medieşenii sunt aşteptaţi să viziteze biblioteca locală.

Autor: Alex PÎNTEA

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie, sute de biblioteci din ţară îşi vor deschide porţile începând cu ora 18. Printre acestea se numără şi Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”, care a pregătit un program deosebit pentru cei care îi vor trece pragul.

Ateliere şi expoziţii

Organizatorii au pregătit mai multe ateliere de lucru şi expoziţii. Astfel, participanţii vor putea vedea o expoziţie de produse realizate manual, vor putea viziona un film şi vor asista la prezentarea cărţii „A Walk to Remember”, scrisă de Nicholas Sparks. Totodată, va mai fi organizat un concurs de afişe-colaje şi o paradă a modei cu tema „La vie en rose”. „Mediaşul a aderat la acest eveniment naţional şi a pregătit un program până la miezul nopţii. Acesta cuprinde pe lângă expoziţii, concursuri, prezentări şi lansarea site-ului Proiectului PINK ENTER, a clip-ului TV, precum şi PINK PARTY, în care vorbim despre frumuseţea şi sănătatea femeii”, detaliază Antonela Sofia Barbu, manager de proiect.

Invitaţi speciali

La evenimentul organizat la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” vor participa invitaţi din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, dar şi ai Fundaţiei IREX. Anul trecut, au fost prezenţi peste 300 de medieşeni, iar anul acesta organizatorii îşi doresc o participare şi mai numeroasă. „Dacă anul trecut au participat peste 300 de medieşeni, anul acesta sperăm să fie mai mulţi iubitori ai cărţilor, începând cu ora 18.00, la Bibliotecă, pentru că vor fi aşteptaţi cu drag de întreg colectivul instituţiei noastre”, anunţă Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.

La  nivel naţional

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie, începând cu ora 18.00, numeroase biblioteci din ţară îşi vor deschide porțile pentru public. Evenimentul se doreşte a fi cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România.
    Trimite prin e-mail