vineri, 2 noiembrie 2012

Publicat la 11/02/2012 09:52:00 a.m. de Redacţie

Neamțu pleacă în Austria cu șase consilieri municipali


În perioada 7-9 noiembrie, o delegaţie medieşeană va participa la conferinţa finală din cadrul proiectului OP-ACT, care va avea loc în oraşul Leoben din Austria. Partenerii vor semna o Cartă europeană.


Autor: Milu OLTEAN

Sub genericul „Modalităţi de acţiune privind îmbunătăţirea poziţiei strategice a oraşelor mici şi mijlocii”, primarul Teodor Neamţu şi consilierii locali Teodor Plopeanu, Cosmin Toma, Gheorghe Nicorici, Csaba Orosz, Ilarie Sas şi Ioan Lăzăroiu vor avea la o serie de întâlniri circumscrise proiectului şi vor asista la conferinţe legate de prezentarea programelor de lucru post proiect. 

Provocări

Tot în cadrul întâlnirii de la Leoben, primarii vor semna Carta OP-ACT, care va fi înaintată Uniunii Europene. „Documentul conţine rezultatele proiectului, legate de problemele întâlnite, care va fi trimis către UE în vederea prezentării problemelor specifice ale acestor comunităţi, pentru a facilita accesul către fonduri europene pentru perioada de finanţare 2014-2020. Carta va fi prezentată într-un cadru public în data de 8 noiembrie, în prezenţa reprezentanţilor Urbact, iar d-l Harry Catteter va vorbi despre principiul «new living», ce se referă la provocările cu care se confruntă comunităţile urbane de dimensiuni medii şi mici, în special legat de declinul demografic”, a explicat Vladimir Şargu, coordonatorul local al proiectului.

Diseminare

În Austria vor fi prezentate şi cele două planuri de acţiune care n-au fost prezentate recent la întâlnirea de la Mediaş, respectiv ale municipalităţilor din Altena şi Ancona. De asemenea, vor fi facilitate oportunităţi de discuţii între reprezentanţii autorităţilor locale din oraşele partenere, în vederea colaborărilor viitoare. Şargu a mai precizat că în perioada urmatoare vor urma o serie de activităţi la nivel local, legate de diseminarea informaţiilor adunate în cadrul proiectului, cât şi privitoare la detaliile planului local de acţiune.

11 parteneri

Din anul 2010, Mediaşul este partener în proiectul OP-ACT cu municipalităţile Leoben (Austria), Ancona (Italia), Notodden (Norvegia), Dabrowa Gornicza (Polonia), Heerlen (Olanda), Legazpi (Spania), Rezekne (Letonia), Altena(Germania), Eberswalde (Germania) şi Nagykallo (Ungaria).
    Trimite prin e-mail