sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Publicat la 11/03/2012 09:02:00 a.m. de Redacţie

Eliminaţi din Cupă în doar 3 minute, gaziștii întâlnesc mâine Oțelul

Formaţia lui Cristian Pustai a ieşit din Cupa României încă din faza optimilor. Moldovenii au repetat isprava din campionat, din urmă cu două etape, şi au învins şi în partida disputată miercuri seară, la Piatra Neamţ. În tabăra gazistă e multă tensiune înaintea confruntării de mâine, de la Galați.


Autor: Alex PÎNTEA

Tehnicianul Gazului Metan a trimis în teren în partida din optimile Cupei României o formulă în care s-au regăsit doar trei jucători din echipa care a învins FC Vaslui cu 1-0. Astfel, în poartă a intrat Alexandru Greab, în linia de fund au evoluat Radu Zaharia, Zarko Markovici, Cosmin Frăsinescu şi Ivan Vukadinovici, la mijloc Valentin Negru, Nicandro Breeveld, Eric de Oliveira, Răzvan Avram şi Costin Gheorghe, în timp ce în atac a fost titularizat Cristian Bud. Două goluri marcate în trei minute de Bădescu şi Lukanovici au pecetluit soarta Gazului.



Ocazii, dar degeaba

Gaziştii au controlat prima repriză, fără însă să puncteze şi pe tabelă. Şutul lui Bud din minutul 3 a trecut pe lângă poarta lui Miron, iar peste alte şapte minute acelaşi jucător a reluat din voleu puţin peste poartă. La poarta cealaltă, Greab a intervenit bine la şuturile lui Bădescu şi Tolimir. În minutul 35, tot Bud a şutat din apropiere, dar portarul nemţenilor a avut un reflex excelent, aşa că repriza s-a terminat cu scor alb.

Doza de şoc

Actul secund a început fără ocazii. Cele două echipe au jucat mai mult la mijlocul terenului, afectate de frigul pătrunzător. În minutul 77, atunci când partida părea că se îndreaptă inevitabil spre prelungiri, Achim l-a deschis excelent pe Bădescu, care l-a învins pe Greab. Peste doar două minute, apărarea gaziştilor nu s-a sincronizat bine, iar Lukanovici a dublat avantajul gazdelor. Brazilianul Eric de Oliveira a avut şansa golului de onoare pentru Gaz Metan, însă şutul său a ajuns în braţele lui Miron.

Deplasare grea

Fotbaliştii lui Cristian Pustai vor rămâne la Piatra Neamţ până sâmbătă, de unde vor pleca apoi la Galaţi. Joacă duminică, de la ora 19, pe terenul Oţelului, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 14 a Ligii I. Cele două formaţii sunt despărţite de trei puncte în clasament, alb-negrii ocupând poziţia a 12-a, cu 16 puncte acumulate, în timp ce Oţelul Galaţi este primul loc retrogradabil, cu doar 13 puncte.

La limită

Etapa trecută, Gaz Metan a obţinut trei puncte mari în partida cu FC Vaslui, câştigată la limită. Singurul gol al confruntării a fost marcat de Astafei, din lovitură de pedeapsă, în prima repriză. Vasluienii au controlat începutul partidei de la Mediaş. În minutul 27, centralul Alexandru Tudor a acordat lovitură de pedeapsă, după un fault al lui Varela la Markovici. A executat elegant Victoraş Astafei şi a deschis scorul pentru Gaz Metan. În repriza secundă, Vasluiul a atacat cu toate liniile, însă norocul a fost de partea elevilor lui Pustai. În ultimul sfert de oră, moldovenii au lovit bara de trei ori, prin Antal, Varga şi Niculae.



    Trimite prin e-mail