vineri, 23 noiembrie 2012

Publicat la 11/23/2012 06:21:00 p.m. de Anonim

Încurajare la debut

O tânără poetă din oraşul Dumbrăveni a fost premiată în cadrul concursului literar „Lirismograf”. Meritele sale au fost recunoscute în antologia „Conexiuni”, lansată sâmbătă seară la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. 


Autor: Aurelian LUNGU

Premiile acordate sunt după cum urmează: la secţiunea Poezie, locul I a fost adjudecat de Ania Vilal (Bucureşti), pe locul II a fost desemnată Camelia Mînzăleanu (Braşov), iar locul III se împarte între Mirela Aldea (Dumbrăveni, Sibiu) şi Valentin Macaveiu (Alba Iulia). La secţiunea Proză, pe locul I s-a clasat Roxana Andreea Popescu (Bucureşti), locul II - Teodor-Constantin Bârsan (Sibiu), Locul III - L.C. Roman. La secţiunea Eseu, locul I a fost ocupat de Mihnea–Alexandru Găman (Craiova), locul II de Andrei Dullo (Cluj-Napoca) şi locul III de Letiţia Pârcălăbescu (Braşov). Secţiunea Critică literară a fost dominată de tinerii din Sibiu, care au câştigat locul II prin Corina Maria Marin şi locul III prin Ioana Andreea Mircea, locul I fiind adjudecat de o studentă din Republica Moldova, Maria Pilchin. La Dramaturgie, pe locul I a fost desemnat Andrei Dullo (Cluj-Napoca), pe locul II Teodor Bârsan (Sibiu), iar pe locul III, Elena Larisa Stan (Drajna de Sus, Prahova).

Lucrări inedite

Concursul „Lirismograf”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani ale căror lucrări înscrise nu au mai fost publicate. „Începutul unui scriitor poate fi hotărâtor pentru destinul său, deseori acesta exprimă chiar climatul literar. De aceea îi felicităm deopotrivă pe câştigători, pe cei obişnuiţi în ale scrisului, dar şi pe cei care au debutat în acest volum colectiv. Ne dorim ca cei ale căror lucrări nu se regăsesc în paginile acestei antologii să nu se descurajeze”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.
    Trimite prin e-mail