vineri, 23 noiembrie 2012

Publicat la 11/23/2012 12:08:00 p.m. de Redacţie

Duelul lupilor

Formaţia lui Cristian Pustai are mare nevoie de puncte în partida de astăzi cu Petrolul.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan şi Petrolul Ploieşti deschid în această seară runda cu numărul 17 a Ligii I de fotbal, ultima a turului de campionat. Cele două formaţii se află pe poziţii complet diferite în configuraţia actuală a clasamentului: gaziştii sunt pe prima poziţie neretrogradabilă, în timp ce ploieştenii ocupă un loc de cupă europeană. 

Aşteptări realiste

Alb-negrii au trei înfrângeri consecutive în campionat, care au dus echipa la un singur punct distanţă de zona minată a clasamentului. În aceste condiţii, partida cu Petrolul se anunţă a fi una foarte importantă, iar punctele puse în joc sunt vitale. „Din păcate, venim după o serie de trei înfrângeri consecutive care ne-au adus într-o situaţie dificilă. Avem mare nevoie de toate cele trei puncte puse în joc. Suntem conştienţi că vom avea în faţă un adversar care are aspiraţii mari, dar noi vom încerca să ne facem jocul”, a anunţat tehnicianul Cristian Pustai.

Probleme de lot

Gazul se confruntă şi cu probleme serioase de efectiv înaintea partidei cu Petrolul. Astfel, Vali Negru este suspendat, după ce a văzut etapa trecută cartonaşul roşu, iar Ivan Vukadinovic, Victoraş Astafei, Costin Gheorghe, Mădălin Ciucă şi Florin Dan sunt accidentaţi. La închiderea ediţiei era clar că ultimii trei nu au nicio şansă de a intra în partida de astăzi, în timp ce în cazul lui Astfei şi Vukadinovic ar fi posibilă recuperarea.

Au pierdut cu Rapid

Giuleştiul rămâne teren interzis pentru Gaz Metan. Formaţia lui Cristian Pustai a pierdut cu 2-1 partida disputată luni seara, deşi a condus cu 1-0 şi a avut un om în plus un sfert de oră. În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare rămâne pe poziţia a 14-a. Mediaşul a reuşit să deschidă scorul în Giuleşti în minutul 34, din lovitură de pedeapsă. Breeveld a şutat în forţă, Pecanha a respins în faţă, iar Eric a fosz tras de tricou de Burcă în timp ce urmărea mingea. Centralul a indicat punctul cu var, aşa că brazilianul a înscris. Din acelaşi minut, rapidiştii au rămas în zece oameni, din cauză că Burcă a văzut al doilea galben. Rapidul a întors, totuşi, rezultatul în doar câteva minute. Ioniţă a egalat cu un şut din întoarce în minutul 78, iar peste doar un minut, Surdu s-a aruncat în careu şi l-a păcălit pe arbitru, care a acordat penalty. Herea a înscris, iar giuleştenii au obţinut toate cele trei puncte.



    Trimite prin e-mail