vineri, 23 noiembrie 2012

Publicat la 11/23/2012 01:28:00 p.m. de Redacţie

Cum va fi la Mediaş de 1 Decembrie?

Discursuri, omagii şi o petrecere cu muzică populară şi 5.000 de sarmale. Asta le-a pregătit municipalitatea medieşenilor care vor alege să marcheze ziua de 1 Decembrie în Piaţa Corneliu Coposu.



Autor: Alex PÎNTEA

Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită în municipiul de pe Târnava Mare, şi în acest an, în Piaţa Corneliu Coposu. Organizatorul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României este Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în colaborare cu unitatea militară  01810 Mediaş. Aceasta a pregătit un program special dedicat aniversării a 94 ani de la Marea Unire. 


Ceremonial religios

Ca în fiecare an, medieşenii prezenţi în Piaţa Primăriei vor avea parte de un ceremonial religios,  prezentarea semnificaţiei Zilei Naţionale a României, dar şi discursuri ale notabilităţilior locale. „La împlinirea celor 94 de ani de la Marea Unire  săvârşită la 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, Consiliul Local Mediaş şi Primăria municipiului Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în colaborare cu UM 01810 Mediaş, vă invită să sărbătorim împreună Ziua Naţională a României”, a anunţat Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 

Speranţă pentru vremuri mai bune

Programul artistic din acest an va fi susţinut de membrii Asociaţiei „Doina Târnavelor”, Gheorghe Munteanu, precum şi de către artiştii consacraţi Alisa Toma, Ilie Medrea, Paula Medrea şi Liliana Laichici. Ca şi în anii anteriori, medieşenii care vor veni să sărbătorească în Piaţa Corneliu Coposu vor primi sarmalele tradiţionale. Municipalitatea va pune la bătaie pentru sărbătoarea naţională din acest an nu mai puţin de 5.000 de sarmale. Acestea vor fi împărţite medieşenilor de către reprezentanţii Primăriei şi consilierii locali. „A devenit tradiţională această manifestare. Ziua de 1 Decembrie este ziua cu cele mai adânci semnificaţii istorice pentru poporul român. Am pregătit diferite manifestări cu acest prilej, iar printre ele se va număra şi oferirea de sărmăluţe medieşenilor, în semn de respect şi de bucurie. Ne vom bucura cu siguranţă cu toţii dacă vom reuşi să aducem o rază de lumină în viaţa oamenilor şi sperăm la vremuri mai bune”, a mărturisit primarul Teodor Neamţu.



    Trimite prin e-mail