sâmbătă, 27 octombrie 2012

Publicat la 10/27/2012 04:44:00 p.m. de Redacţie

Turul virtual al Mediaşului este accesat şi din Germania, Spania sau Canada

Centrul de Informare Turistică Mediaș a lansat pe pagina sa de internet un tur al centrului istoric. Scopul său este acela de a atrage mai mulţi turişti în oraşul nostru. Turul virtual conţine panorame la 360 grade cu obiective din Mediaş. Imaginile au fost surprinse în această vară şi pot fi văzute accesând pagina web www.mediasturism.ro.


Autor: Alex PÎNTEA

Turnul Trompeţilor, unul dintre cele mai înclinate din Europa, Piaţa Regele Ferdinand I sau curtea Bisericii Sfânta Margareta sunt doar câteva dintre obiectivele care pot fi văzute panoramic, pe internet, de către oricine, de oriunde. Turul virtual al Mediaşului a fost realizat de către Centrul de Informare Turistică din cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret. „Centrul de Informare Turistică Mediaş dispune, de curând, pe site-ul de promovare www.mediasturism.ro, de un tur virtual al oraşului Mediaş, tur ce conţine obiectivele turistice ale centrului istoric, precum şi unele unităţi de agrement”, a anunţat Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.


Site complet

Fotografiile disponibile pe pagina web a Centrului de Informare Turistică Mediaş au fost realizate în perioada verii, în zilele de week-end, pentru a putea surprinde străzile cât mai puţin aglomerate. 29 de imagini panoramice de calitate foarte bună, legate prin săgeţi de ghidare şi cu facilităţi de căutare şi afişare stau la dispoziţia celor care vor să cunoască Mediaşul din faţa propriului computer. „Prin intermediul acestui tur virtual, echipa Centrului de Informare Turistică şi-a propus să crească numărul turiştilor care vizitează Mediaşul şi să promoveze cât mai bine valorile turistice ale municipiului nostru”, motivează Mihălţan.

Din toată lumea

Turul virtual al Mediaşului a stârnit un interes ridicat din partea utilizatorilor de internet.  Astfel, în ultimele zile, numărul de accesări pe mediasturism.ro a crescut semnificativ. Cei mai interesaţi sunt utilizatori care provin din România, urmaţi de utilizatori din Germania, Spania, Italia şi Canada. „Conform statisticilor site-ului, 60 % dintre vizitatori sunt români, 15% sunt germani, 10% sunt spanioli, 8 % sunt italieni, 4 % canadieni. Pe zi, numărul de vizitatori unici este de 50-100 persoane”, precizează reprezentanţii municipalităţii.

Reacţii pozitive

Galeria de panorame a fost bine primită şi de către comunitatea locală sau cel puţin aşa arată mesajele din blogosferă. Fotograful medieşean Ionuţ Anişca mărturiseşte că a fost preocupat o vreme îndelungată de un astfel de proiect, pe care însă din diferite motive nu a reuşit să îl ducă la bun sfârşit. „Este un proiect ce m-a bântuit mai bine de un an, însă din diverse motive nu a putut fi realizat, astfel că mă bucură faptul că altcineva a finalizat un astfel de tur necesar oraşului Mediaş. Felicitări echipei de la Centrul de Informare Turistică Mediaş şi celor de la Mediaş Design pentru acest demers fotografic de promovare”, a spus Anişca. Bloggerul Mircea Hodârnău şi specialistul în social media Feri Teglas sunt alţi doi medieşeni care au ţinut să salute iniţiativa Centrului de Informare Turistică.




    Trimite prin e-mail