luni, 29 octombrie 2012

Publicat la 10/29/2012 11:22:00 a.m. de Redacţie

Festival salvat

Iubitorii folk-ului se vor reîntâlni la Mediaş, la jumătatea lunii decembrie, cu prilejul celei de-a 29-a ediţii a festivalului „Mediaş - cetate seculară”.


Autor: Alex PÎNTEA

Noutatea din acest an este că municipalitatea a decis să ia evenimentul sub „umbrela” sa, după ce organizatorii au anunţat că lipsa finanţării ar putea pune în pericol însăşi existenţa festivalului. ,,Până acum, festivalul a fost organizat de către Asociaţia «Mediaş - cetate seculară». Anul acesta am fost cumva salvaţi de către Primărie, care a înţeles că ne este puţin greu, deoarece fondurile care veneau din diferite sponsorizări au devenit tot mai mici, astfel că din acest an Primăria este organizator principal”, a explicat Cristina Pustai, directorul festivalului.

Cel mai vechi din ţară

La rândul său, Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret din cadrul Primăriei Mediaş, consideră că un asemenea festival de tradiţie nu putea fi lăsat să moară. ,,Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii asociaţiei, m-am consultat cu primarul şi Consiliul Local şi s-a hotărât ca Primăria să susţină acest festival din punct de vedere financiar. Este un festival de tradiţie la care participă nume mari ale folk-ului din România şi era păcat ca el să nu continue”, arată Costea. Ediţia de anul acesta a celui mai vechi festival autohton de muzică folk este programată în perioada 14-15 decembrie.




    Trimite prin e-mail