luni, 15 octombrie 2012

Publicat la 10/15/2012 10:34:00 a.m. de Redacţie

De astăzi se primesc cererile pentru subvenţii la încălzire

Primăria Mediaş aşteaptă, începând de astăzi, cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei. La nivelul municipiului au fost amenajate două puncte de lucru în cartierele Vitrometan şi Gura Câmpului, respectiv încă unul de preluare a documentelor la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială.


Autor: Alex PÎNTEA

Medieşenii care nu câştigă lunar mai mult de 615 lei pe membru de familie vor beneficia de subvenţii începând cu luna noiembrie şi până în martie 2013. Perioada de depunere a cererilor este 15 octombrie – 2 noiembrie.

Măsură anuală

De la începutul săptămânii viitoare, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş va începe distribuirea către populaţie a cererilor şi declaraţiilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei. Acestea pot fi ridicate zilnic de către cei care se încadrează în plafoanele stabilite prin lege. „Şi în acest an, familiile care au venituri pe membru până la suma de 615 lei vor beneficia în sezonul rece de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei”, arată Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Trei puncte de lucru

Pentru ca distribuirea şi primirea cererilor să fie simplificată, Direcţia de Asistenţă Socială a decis să deschidă mai multe puncte de lucru. Astfel, medieşenii pot ridica şi depune cereri de la Sala Sporturilor din Vitrometan, de luni până vineri în intervalul orar 8 – 13, respectiv la centrul de încasare a taxelor şi impozitelor de pe strada 1 Decembrie din cartierul Gura-Câmpului, tot de luni până vineri, dar între orele 9 şi 14. Cereri se primesc şi la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, situat pe strada Aurel Vlaicu nr. 33, în incinta fostei şcoli de aviaţie.

Aceleaşi plafoane

Condiţiile de acordare nu s-au modificat faţă de anul trecut. Astfel, din 1 ianuarie 2008, plafonul de venit a crescut ca urmare a unei hotărâri a Guvernului României, de la suma de 500 lei, la 615 lei. Valoarea maximă a venitului până la care se acordă ajutoare pentru încălzire este stabilită anual de Guvern. „De aceste subvenţii pot beneficia persoanele care folosesc încălzirea cu gaze naturale cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pe membru de familie, valoarea plafonului fiind cuprinsă între 19 şi 262 de lei. Pentru beneficiarii de ajutoare de încălzire cu lemne, cererile, informaţiile şi primirea actelor se realizează doar la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, în incinta fostei Şcoli de Aviaţie”, completează Mihălţan.

Acte necesare

La depunerea cererii pentru subvenţia de gaze, medieşenii trebuie să prezinte copii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, respectiv ale tuturor membrilor familiei, precum şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap sau alte documente care să ateste venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit este suficientă o declaraţie  pe propria răspundere.


    Trimite prin e-mail