miercuri, 26 septembrie 2012

Publicat la 9/26/2012 09:07:00 a.m. de Anonim

Prognoză ANM: Ne aşteaptă ploi slabe şi temperaturi scăzute


Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 septembrie - 8 octombrie, în fiecare regiune a ţării.

Astfel, în Transilvania, media temperaturilor maxime va creşte până la sfârşitul primei săptămâni, atingând valori de 28 - 29 grade Celsius. Din 30 septembrie, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât în perioada 6-8 octombrie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 grade Celsius. Temperaturile minime vor scădea de la medii de aproximativ 14 grade Celsius în perioada 27-30 septembrie, până la 6 - 8 grade Celsius în ultimele zile ale intervalului de prognoză.
Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 25 şi 30 septembrie şi, din nou, în jurul datei de 4 octombrie, informează Mediafax.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. (A. L.)
    Trimite prin e-mail