vineri, 14 septembrie 2012

Publicat la 9/14/2012 01:30:00 p.m. de Redacţie

Parcul de la Izvorul Dorului va fi gata până în vara viitoare



Au început lucrările la parcul de la Izvorul Dorului, proiect finanţat de Ministerul Mediului şi din bugetul local. În aproximativ un an, municipiul Mediaş va dispune de o nouă zonă de agrement pe o suprafaţă de circa 4 hectare, cu alei pietonale pentru promenadă, ronduri de flori, arbori şi arbuşti, dar şi un loc de joacă pentru copii.



Autor: Alex PÎNTEA

Constructorul a început deja lucrările la noua zona de agrement situată la ieşirea din cartierul Gura-Câmpului. Primarul Teodor Neamţu a vizitat zona şi a explicat că s-a dorit, practic, realizarea unei legături între cartier şi Izvorul Dorului. „S-a vrut o legătură între cartierul de case Piscului, cartierul de blocuri Gura-Câmpului cu Izvorul Dorului, cu amenajări caracteristice zonelor verzi, alei cu iarbă, bănci, un loc de joacă pentru copii, iluminatul public aferent. Am ţinut cont de faptul că este intens folosită de medieşenii din Gura-Câmpului”, motivează Neamţu. 

Dublă finanţare

Lucrările la parcul de la Izvorul Dorului vor fi gata în aproximativ un an şi vor fi realizate cu fonduri de la Ministerul Mediului şi din bugetul local al Mediaşului. Valoarea proiectului se ridică la 1,2 milioane de lei, dintre care un procent de 90% va fi asigurat de la Administraţia Fondului de Mediu, iar diferenţa provine din bugetul local al municipiului Mediaş. „Termenul de execuţie este de un an de zile, dar aşa cum discutam şi cu constructorii, probabil că vom avea la începutul verii viitoare această amenajare gata. Realizăm acest proiect cu sprijinul Ministerului Mediului, practic 90% din sumă este asigurată de acesta, iar participarea noastră se ridică la 120.000 lei”, a mai precizat Neamţu.

Pe patru hectare

Primăria Mediaş a a depus acum aproximativ doi ani un proiect la Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru amenajarea unui parc în zona de la Izvorul Dorului. Intenţia era aceea de a realiza o zonă de agrement pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 metri pătraţi. Proiectul a fost în cele din urmă aprobat pentru amenajarea parcului la ieşirea din cartierul Gura-Câmpului în apropierea actualei şosele de centură a municipiului. Zona de agrement nou creată se va adresa în special medieşenilor din cartier, care vin aici frecvent în special pentru a lua apă. 

Şi la Ighiş

Un alt parc pentru care se doreşte obţinerea de finanţare este cel din zona barajului de la Ighişul Nou. Municipalitatea speră să obţină fonduri guvernamentale, însă are şi o soluţie de rezervă. „În cazul în care nu vom reuşi să accesăm un alt proiect, atunci ne gândim să îl facem noi din resursele noastre. Mă gândesc aici la bugetul local al Mediaşului, la care s-ar putea adăuga şi eventualul sprijin al unor sponsori”, a dezvăluit edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare. Acest parc ar trebui să se întindă pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Subiectul a ajuns în actualitate în vara anului 2009, atunci când reprezentanţii municipalităţii vorbeau de cel mai mare parc din oraş. În proiect mai erau cuprinse o zonă de gazon, alei pavate, parcare pavată, locuri de joacă pentru copii, pistă de skateboard, un podium pe care se vor putea susţine diferite concerte, bănci şi cişmele cu apă potabilă. 

Teodor NEAMŢU | primar Mediaş: „Municipalitatea medieşeană şi-a propus de mai multă vreme crearea unor zone noi de agrement. Din acest motiv, am şi depus un proiect în vederea obţinerii finanţării necesare.”
    Trimite prin e-mail