vineri, 31 august 2012

Publicat la 8/31/2012 01:54:00 p.m. de Redacţie

Turneu în Serbia


Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş joacă trei amicale, săptămâna aceasta, în ţara vecină.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au încheiat prima parte a pregătirii de la Mediaş şi au plecat duminica trecută în Serbia, acolo unde au programate trei jocuri amicale. Formaţia lui Marcel Ţenter a întâlnit pe rând vicecampioana Bosniei, Igokea, apoi Jagodina, formaţie nou-promovată în prima ligă din Serbia, iar în ultima partidă programată astăzi gaziştii vor juca cu Steaua Roşie Belgrad, ocupanta poziţiei a treia în acelaşi campionat. 

Accent pe defensivă

Tehnicianul Gazului Metan a anunţat că va folosi prilejul pentru a testa potenţialul fiecărui jucător. Marcel Ţenter s-a declarat mulţumit de efortul depus până acum de elevii săi. „Efortul depus de băieţi în ultima perioadă a fost foarte mare şi nu am motive să mă plâng. Au răspuns foarte pozitiv la tot ce le-am cerut. Vom testa foarte mult potenţialul fiecărui jucător şi nu mă aştept la miracole în această perioadă, pentru că sunt primele meciuri, însă aştept o intensitate foarte mare, în special în faza defensivă, din partea băieţilor”, a comentat Ţenter.

Prilej de verificare

Căpitanul Ivan Ivanovic crede şi el că pregătirea desfăşurată până acum la Mediaş a decurs în condiţii bune, iar noii jucători s-au acomodat bine. În opinia sa, turneul din Serbia va arăta echipei la ce nivel se află în acest moment. Ivanovic consideră că rezultatele nu sunt foarte importante, ci va conta felul în care gaziştii se vor desfăşura pe teren. „Cred că am făcut o pregătire bună, cu accent pe cea fizică, şi spun eu că am făcut-o bine. Vom sta şapte zile în Serbia. Vom juca trei meciuri grele cu echipe foarte bune. Rezultatele nu sunt foarte importante, ci felul în care vom juca. Mă aştept să dăm tot ce avem mai bun în teren şi vom vedea ce rezultate vor fi”, a explicat gazistul (foto).

Fără Mandache şi Nicoară

Din lotul care a făcut deplasarea în Serbia lipsesc Andrei Mandache şi Titus Nicoară. Cei doi jucători fac parte din lotul naţional al României, care este angrenat în campania de calificare la EuroBasket 2013. „Avem mai mulţi colegi noi, însă de la o zi la alta se integrează tot mai bine, iar atunci când vor reveni la echipă Andrei Mandache şi Titus Nicoară, totul va fi în regulă”, a mai spus Ivanovic.
    Trimite prin e-mail