vineri, 31 august 2012

Publicat la 8/31/2012 04:29:00 p.m. de Redacţie

Ce mai aruncă medieşenii prin Târnava? De la PET-uri la cauciucuri sau canapele | vezi FOTO şi VIDEO de la acţiunea de ecologizare


Un sector al râului Târnava Mare a fost igienizat, ieri după-amiază, la iniţiativa liceanului Alin Costea, de la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş, cu susţinerea Asociaţiei de Turism şi Ecologie „Dianthus”. Ce-au găsit prin albia râului i-a uimit pe voluntarii inimoşi.




Dacă în ultimii ani membrii asociaţiei au organizat şi participat la mai multe acţiuni de acest gen pe malurile Târnavei, de această dată s-a făcut curăţenie chiar în albia râului. „Pornind de la sloganul «Hai să curăţăm apa şi să ne distrăm», le-am propus medieşenilor cu spirit civic să ni se alăture în acest demers. Practic, a fost vorba de o acţiune de igienizare pe distanţa de la podul peste Târnava Mare, de la intrarea în cartierul Gura Câmpului, până la pasarela din acelaşi cartier. Acest eveniment a avut ca scop principal curăţarea şi ecologizarea zonei din interiorul Târnavei Mari de deşeurile menajere”, a explicat Feri Teglaş, preşedintele ATE „Dianthus”. La acţiune au participat 26 de voluntari, printre care membri şi simpatizanţi Dianthus, angajaţi de la Apele Române şi reprezentanţi ai presei.



S-au adunat, astfel, 80 de anvelope de mici şi mari dimensiuni şi câteva zeci de saci cu gunoi. În albia Târnavei s-au găsit de la PET-uri şi resturi animale la anvelope, fotolii şi chiar canapele. „Datorită gradului foarte mare de mizerie, am reuşit să facem doar jumătate din câte ne-am propus. Târnava e plină de anvelope, mobilă şi resturi menajere”, spune reprezentantul „Dianthus”.



Pe lângă ecologizarea propriu-zisă a zonei, organizatorii au dorit să dezvolte spiritul civic al cetăţenilor care nu respectă legislaţia în vigoare şi pe cea a bunului simţ şi poluează apă. „Evenimentul a fost organizat cu sprijinul societăţii ECO-SAL Mediaş”, a mai precizat Teglaş. (A. P.)




»VIDEO




    Trimite prin e-mail