vineri, 3 august 2012

Publicat la 8/03/2012 05:30:00 a.m. de Redacţie

PSD iese la atac

Noua staţie de autobuz de pe strada Baznei dă prilej de dispută între consilierii PSD şi municipalitate. Liderul social-democraţilor medieşeni ameninţă chiar cu un referendum pentru demiterea primarului Teodor Neamţu.

Autor: Alex PÎNTEA

Cu excepţia celor de la PSD, consilierii locali au aprobat luni după-amiază proiectul tehnic şi indicatorii tehnico-economici pentru o staţie Meditur amenajată pe strada Baznei. Preşedintele PSD Mediaş, Viorel Arcaş, afirmă că staţia era gata încă dinainte de 10 iunie. Mai mult, el consideră nejustificat şi costul acesteia - 65.000 de lei.

Arcaş, vehement

La o zi după şedinţa Consiliului Local, social-democraţii au lansat un atac dur la adresa municipalităţii, criticând că s-ar fi cheltuit de zece ori mai mult decât merita lucrarea. Arcaş a anunţat nu doar că hotărârea va fi atacată în contencios, ci şi se va încerca demiterea primarului prin referendum. „Este cazul cel mai clar de încălcarea legii cu aprobarea acestor indicatori tehnico-economici, iar noi vom contesta în contencios administrativ hotărârea. Faptul că aprobi nişte indicatori după ce ai realizat lucrarea nu se încadrează în nicio lege. Medieşenii ar trebui să vadă foarte clar ce se întâmplă în acest oraş. Dai 650 de milioane de lei vechi pentru o asemenea lucrare, asta în timp ce au fost daţi afară toţi asistenţii persoanelor cu handicap”, contestă Arcaş.

Proiect necesar

Replica municipalităţii nu s-a lăsat aşteptată. Staţia de pe strada Baznei a fost o necesitate, potrivit viceprimarului liberal George Petrescu. El motivează că acest proiect a demarat datorită cererilor cetăţenilor. „A fost o necesitate pentru municipalitate deoarece au fost multe reclamaţii din partea medieşenilor şi în special a conducătorilor auto. Noi ne-am însuşit acest proiect, se poate verifica. În continuare, în execuţia lui o să urmărim dacă s-au executat condiţiile din proiect”, a dat asigurări Petrescu. Despre costul lucrării, edilul spune că Executivul va face o analiză, pentru a vedea dacă sunt nereguli. „Costul şi l-a asumat proiectantul. Facem acum o analiză pe el şi, dacă vom considera că sunt probleme, vom lua măsurile de rigoare, în sensul că verificăm cantităţile. Ulterior, vom lua o poziţie prin intermediului aparatului nostru de specialitate, adică Direcţia Tehnică”, a completat viceprimarul Mediaşului. Din punct de vedere politic, el susţine că nu înţelege atitudinea lui Arcaş, în schimb i-a transmis acestuia că ar trebui „să evite insatisfacţiile personale ”  şi să colaboreze în cadrul organizaţiei USL.
    Trimite prin e-mail