joi, 2 august 2012

Publicat la 8/02/2012 05:01:00 p.m. de Anonim

Cremele de protecţie solară, ineficiente în faţa razelor UV


Toată lumea ştie cât de important este să-ţi protejezi pielea împotriva razelor ultraviolete. Aplicarea pe epidermă a unor produse de protecţie solară a fost considerată până acum un mijloc eficient de prevenire a cancerului şi o modalitate redutabilă împotriva îmbătrânirii pielii.

Mai ales că majoritatea producătorilor de produse cosmetice susţin că cremele de zi pentru faţă şi corp conţin implicit factori de protecţie UV, relatează portalul MedDaily, preluat de Agerpres.


Un studiu recent al dermatologului britanic Sam Bunting a arătat că, în realitate, cremele de zi, precum şi cele despre care se afirmă că ar conţine factori de protecţie UV nu protejează într-atât de eficient pielea împotriva razelor ultraviolete, aşa cum încearcă să ne asigure producătorii. 
Astfel de produse, potrivit sudiului amintit, acţionează pe o perioadă limitată: 3-5 ore de la momentul aplicării, iar în zilele caniculare cu mult soare şi mai puţin - nu mai mult de două ore. 
Cu toate acestea, dermatologul britanic recomandă ca niciun într-un caz să nu se renunţe la acest tip de produse. Dimpotrivă, aplicaţi-le cu mult mai multă generozitate: un strat cât mai gros de cremă pe piele şi dacă vă permit condiţiile reactualizaţi machiajul facial la mijlocul zilei. (M. N.)
    Trimite prin e-mail