duminică, 29 iulie 2012

Publicat la 7/29/2012 08:58:00 p.m. de Anonim

Tentativă de fraudă electorală... în numele tatălui!

Un bărbat din comuna Roşia de Secaş (jud. Alba) era cât pe ce să voteze şi pentru tatăl său, care este internat la Sibiu.


Primarul comunei Roşia de Secaş a depus, astăzi, o plângere la Poliţie în care a reclamat încălcarea legii privind exercitarea dreptului de vot prin folosirea urnei mobile, a anunţat Biroul de Presă al PDL Alba, citat de Agerpres. Democrat-liberalii susţin că ar fi vorba de o substituire de persoană la vot. 
Doi membri ai biroului electoral ai secţiei de votare nr. 361 din Roşia de Secaş, desemnaţi de preşedintele Biroului Electoral să se ocupe de exercitarea dreptului de vot cu urna mobilă, i-ar fi cerut unui bărbat, în vârstă de 41 de ani, să voteze în locul tatălui său, aflat pe lista de votanţi netransportabili, dar internat de sâmbătă seara într-un spital din Sibiu. "Profitând de faptul că cei doi purtau acelaşi nume, cei doi membri ai biroului electoral i-au cerut fiului să voteze în locul tatălui său. Acesta din urmă, născut în anul 1948, se află internat în Spitalul Judeţean Sibiu încă din data de 28 iulie", se menţionează în comunicatul PDL, preluat de agenţia naţională de presă.
În consecinţă, primarul comunei Roşia de Secaş, Bogdan Vasile Nicolae, a depus o plângere către Poliţia Blaj în care a reclamat încălcarea legii privind exercitarea dreptului de vot prin folosirea urnei mobile. (A. L.)
    Trimite prin e-mail