duminică, 29 iulie 2012

Publicat la 7/29/2012 07:14:00 p.m. de Anonim

Prezenţa la vot în judeţul Sibiu la ora 17: 20,33%. Incidente electorale | UPDATE: Primarul Neamţu face obiectul unei sesizări neconfirmate

La ora 17.00, se prezentaseră la urne 20.33% dintre sibienii cu drept de vot, arată Biroul Electoral Judeţean. Este vorba despre 21,04% dintre alegătorii din mediul urban şi 18,68% în mediul rural. 




Situaţia este mai complicată în ceea ce priveşte incidentele electorale, întrucât BEJ transmite că nu au fost semnalate incidente, iar Centrul de Comunicare Judeţean Sibiu menţionează şapte incidente electorale, din care două ar face obiectul unor dosare penale. "Vă comunicăm faptul că, în judeţul Sibiu, până la ora 17,00 nu au fost semnalate incidente", a precizat judecătoarea Corina Draşoveanu, preşedintele BEJ Sibiu, la ora 18.41. Totuşi, într-un mesaj anterior, de la 18.27, Centrul de Comunicare coordonat de IPJ Sibiu a relatat: "la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu în cursul acestei zile, în intervalul orar 07.00 – 17.00, au fost sesizate 7 incidente electorale. Cinci dintre incidentele sesizate nu au fost confirmate, iar în două cazuri aspectele sesizate fac obiectul unor dosare penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, republicată". Printre altele, vânzătorii din cea mai mare piaţă a reşedinţei de judeţ au reclamat faptul că buletinele le-au fost reţinute, împiedicându-i astfel să participe la scrutin. Şeful SC Pieţe SA Sibiu, Doru Birţ, a replicat că reţinerea buletinelor drept garanţie pentru cei care închiriază cântare este o practică întâlnită oriunde în ţară şi că a dispus înapoierea actelor de identitate.
O altă sesizare se referă chiar la primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu, despre care s-a spus că ar fi îndemnat oamenii să nu participe la referendum, în cursul zilei de astăzi, când campania electorală este interzisă. Sesizarea nu a fost confirmată, cel puţin deocamdată, toate persoanele audiate de poliţişti spunând că doar ar fi auzit că se întâmplă acest lucru. „Este vorba de un apel la 112. Este o sesizare că o persoană, primarul din Mediaş, a venit în piaţă şi a îndemnat populaţia să nu participe la vot. Vom efectua cercetări. Până în prezent, cei audiaţi nu au declarat că l-ar fi văzut pe primar, ci doar că au auzit că s-a întâmplat acest fapt”, a declarat inspectorul Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. (A. L.)


Harta prezenţei la vot la ora 17.00 / sursa: Mediafax

    Trimite prin e-mail