vineri, 13 iulie 2012

Publicat la 7/13/2012 02:02:00 p.m. de Anonim

„Roth”, liceu de top | REZULTATELE FINALE la examenul de bacalaureat, sesiunea de vară 2012 pentru liceele din Mediaş, Copşa Mică, Dumbrăveni, Agnita


Secretul notelor aproape de perfecţiune constă în muncă şi seriozitate. Asta dezvăluie Teodora Bleahu, absolventă a Liceului „St. L. Roth”, care a obţinut media 9,86 la bacalaureatul de vară.



Autor: Aurelian LUNGU

Teodora Bleahu a susţinut examenul de maturităţii la limba şi literatura română, istorie şi geografie, reuşind să obţină cea mai mare medie din Mediaş. „Aş putea spune că unele subiecte au fost destul de grele, însă pot să zic că m-am descurcat. Subiectele au fost, în mare parte, accesibile. Am rămas foarte uimită când am văzut că am cea mai mare medie, chiar nu mă aşteptam. Am muncit din greu şi se pare că meritele mele au fost răsplătite”, a mărturisit fata, care vrea acum să urmeze Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu”, specializarea administraţie publică, din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.

La Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” din Mediaş
au promovat 87,5 % dintre candidaţii înscrişi
 
„Roth”, pe 8

Au existat şi două medii de 10, ambele la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, şi s-au acordat aproximativ 150 de note de 10. Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” din Mediaş a dovedit şi anul acesta că este cea mai bună unitate de învăţământ mediu din oraş. Cu o rată de promovare de 87,5 %, „Roth” se află pe locul 8 în clasamentul judeţean. La Liceul Teoretic „Axente Sever” s-au înscris 99 de candidaţi, unul nu s-a prezentat şi 62 au fost declaraţi reuşiţi. Pe locul 12 judeţean, Şcoala Naţională de Gaz a avut un procent de promovare de 56,05 %, la „Mediensis” au luat examenul 22,58 % dintre cei prezenţi, iar la „Automecanica”, 5,06 %. În schimb, la Grupul Şcolar Agricol „Timotei Cipariu”, din Dumbrăveni, un singur absolvent a fost declarat admis.

REZULTATELE FINALE OFICIALE, PUSE LA DISPOZIŢIE DE MINISTERUL EDUCAŢIEI

COLEGIUL TEHNIC "MEDIENSIS" MEDIAS   click
COLEGIUL TEHNIC "A.T.LAURIAN" AGNITA   click
GRUPUL SCOLAR "NICOLAE TECLU" COPSA MICA   click
GRUPUL SCOLAR AGRICOL "TIMOTEI CIPARIU" DUMBRAVENI   click
GRUPUL SCOLAR AUTOMECANICA MEDIAS   click
LICEUL TEORETIC "AXENTE SEVER" MEDIAS   click
LICEUL TEORETIC "ST.L.ROTH" MEDIAS   click
LICEUL TEORETIC DUMBRAVENI   click
SCOALA NATIONALA DE GAZ MEDIAS   click

Aproape ca anul trecut

Cu exigenţe mai mari şi note mai mici decât anul trecut, bacalaureatul nu a fost chiar un dezastru pentru judeţul Sibiu, unde rata de promovare a fost de 51,66 %, ceea ce plasează judeţul nostru pe un onorabil loc 4 la nivel naţional. „Anomalia este că toţi copiii merg la liceu şi dau BAC-ul. Acum nu mai avem şcoli profesionale unde să pregătim viitori meseriaşi foarte buni, atunci alta era situaţia. Procentul se apropie de cel de anul trecut şi vom vedea şi după rezultatul sesiunii din toamnă, anul trecut procentul crescând cu numai 20 de sutimi. Sperăm să obţinem mai mult anul acesta. Eu cred că stăm foarte bine, comparativ cu alte judeţe, unde am văzut promovabilitate de 15 la sută, acolo chiar mi se pare că nu se face nimic”, a comentat inspectorul şcolar general Constantin Gorun, schimbat din funcţie chiar zilele acestea. Noul inspector general, Ştefan Firu, a apreciat şi el că rezultatele reflectă realitatea. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse la începutul acestei săptămâni, vor fi afişate astăzi. Ghinioniştii care nu au reuşit să obţină note de trecere mai au o şansă – de luni se fac înscrierile pentru sesiunea de toamnă.
    Trimite prin e-mail