vineri, 13 iulie 2012

Publicat la 7/13/2012 05:30:00 p.m. de Anonim

Întorşi din drum



Zeci de sibieni au fost întorşi de la graniţă, în ultimele săptămâni. Ei nu şi-au putut continua călătoria în străinătate, din cauză că aveau documente de identitate expirate sau nu deţineau paşaport.
“Reamintim, pe această cale, că cetăţenii români pot călători în spaţiul Uniunii Europene pe bază de paşaport sau carte de identitate, iar copiii minori sub 14 ani, indiferent în ce ţară călătoresc, au nevoie de paşaport”, precizează comisarul-şef Costel Costea, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Instituţiei Prefectului.

Paşapoartele simple electronice au o perioadă de valabilitate de 3 ani pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 6 ani, respectiv de 5 ani pentru persoanele cu vârsta peste 6 ani. Valabilitatea paşapoartelor simple temporare este de 12 luni.
Ghişeul din Mediaş este deschis publicului în fiecare joi, între orele 10.00 şi 14.00. În primele şase luni ale acestui an, în judeţul Sibiu au fost eliberate 6.325 de paşapoarte temporare şi paşapoarte electronice. (A. L.)
    Trimite prin e-mail