vineri, 27 iulie 2012

Publicat la 7/27/2012 09:42:00 a.m. de Redacţie

Infrastructură prioritară la Axente Sever


Marius Grecu, primarul reales al comunei Axente Sever, confirmă că este un om al faptelor. El continuă implementarea proiectelor începute în mandatul precedent şi trasează altele noi, care vor intra în lucru în perioada imediat următoare. Pe primul loc rămâne şi în noua legislatură reabilitarea şi modernizarea infrastructurii.

Astfel, este în derulare asfaltarea străzilor Mihai Eminescu (647 metri; s-au realizat branşările la apă şi canalizare, s-au montat borduri şi s-au executat trotuare şi rigole), Haltă (257 metri) şi Suseni (242 metri), din centrul de comună. Proiectul prevedere reabilitarea carosabilului, montarea de borduri prefabricate din beton, reabilitarea şi realizarea de trotuare din beton asfaltic, precum şi reabilitarea şi extinderea rigolelor de colectare a apelor pluviale. Dacă totul decurge conform planului, şantierul ar trebui să fie finalizat în cursul lunii august. 
Tot în august este preconizată să se încheie branşarea individuală la apă şi canalizare menajeră a gospodăriilor din Axente Sever şi Agârbiciu situate pe DN 14A, înainte de începerea lucrărilor de modernizare a acestei artere. În total, este vorba de aproximativ 500 de branşamente din totalul de 1.129 care trebuie efectuate în comună, cu o lungime a reţelelor de 11.885 metri. (A. L.)

    Trimite prin e-mail