sâmbătă, 14 iulie 2012

Publicat la 7/14/2012 10:00:00 a.m. de Anonim

George Petrescu: „Trebuie să fim o echipă”



„Priorităţile Mediaşului sunt priorităţile mele”, mărturiseşte noul viceprimar, George Petrescu, în exclusivitate pentru Monitorul de Mediaş. El se caracterizează drept „un tip perseverent, ambiţios şi, bineînţeles, liberal”, promite că va colabora bine cu primarul Teodor Neamţu şi nu crede că asta ar fi un motiv pentru ruperea USL Mediaş.


Monitorul de Mediaş: D-le viceprimar, când aţi început oficial activitatea? Cum a mers prima zi de lucru?
George Petrescu: Am început oficial activitatea pe data de 25 iunie 2012, deși trebuie să recunosc că, prin activitatea de consilier local, m-am implicat în proiectele administrative ale Mediașului încă din 2008. Prima zi de lucru a stat sub semnul cunoașterii. Cunoaștere mai aprofundată a îndatoririlor viceprimarului, a rolului său în cadrul larg al administrației locale și bineînțeles a oamenilor împreună cu care voi munci.

Viceprimarul George Petrescu este de părere că
USL Mediaş va putea funcţiona în continuare
 
Monitorul de Mediaş: Vă consideraţi un om împlinit? Ce vă aduce cele mai mari satisfacţii?
George Petrescu: Da. Pot spune cu toată credința că sunt un om împlinit. Sunt multe lucruri care îmi aduc satisfacție, în principal cele legate de familie. Acum îmi doresc ca și provocarea funcției de viceprimar să îmi aducă satisfacții așa cum mi-au adus toate ipostazele profesionale în care m-am aflat de-a lungul carierei.  

Monitorul de Mediaş: Cum aţi caracteriza omul George Petrescu, în câteva cuvinte? Care este locul dvs. preferat din Mediaş? Cum vă place să vă petreceţi timpul liber? Unde vă vedeţi peste 10 ani?
George Petrescu: Îmi place să cred despre mine că sunt un tip perseverent, ambițios și bineînțeles Liberal. Mă puneți în fața unei alegeri foarte grele. Sunt născut și crescut în acest oraș, așadar am amintiri dragi ce mă leagă de aproape orice colț al său. Îmi doresc ca și Primăria să intre pe această listă și peste cei 10 ani menționați de dvs. să mă regăsesc în Mediaș, un oraș european, cu tot ceea ce presupune acest aspect la care îmi doresc să contribui cât mai mult.  
Monitorul de Mediaş: Care sunt priorităţile dvs. în calitate de viceprimar? Există şi puncte din programul electoral propus de dl. Eugen Moraru, pe care le veţi susţine acum?
George Petrescu: Prioritățile Mediașului sunt prioritățile mele. Programul domnului Morar a fost programul USL, redactat inclusiv cu participarea membrilor PNL. Categoric voi susține toate acele proiecte care se vor argumenta prin utilitate, eficiență și care vor aduce un plus de valoare municipiului. 

Monitorul de Mediaş: Cum v-aţi propus să colaboraţi cu primarul Teodor Neamţu şi colegii consilieri?
George Petrescu: Împreună cu primarul Teodor Neamțu și colegii consilieri trebuie să fim o echipă. Să nu uităm că fiecare dintre noi are un număr de voturi și mai ales responsabilitatea față de oamenii care ne-au acordat aceste voturi. Este foarte important să dovedim eficiență și eficacitate în activitatea noastră, punând în discuție cât mai multe și mai diverse puncte de vedere, argumente și aptitudini profesionale. În mod cert, pregătirea academică și experiența profesională ca inginer constructor își vor dovedi utilitatea în proiectele ce țin de infrastructură. Mă voi implica de asemenea și voi milita pentru atragerea de investitori în scopul creării de noi locuri de muncă, pentru construcția de locuințe pentru tineri, amenajarea de spații verzi. Am încredere că, indiferent de natura provocării, voi reuși să îi fac față și să contribui la realizarea proiectului.

Monitorul de Mediaş: Aveţi o bogată experienţă managerială, dar şi în Consiliul Local. După mai multe încercări de a obţine fotoliul de primar al Mediaşului, aţi hotărât să faceţi pasul ca viceprimar. Cum aţi ajuns la această decizie?
George Petrescu: Este simplu să iei o astfel de decizie atunci când dorești să faci ceva pentru comunitatea ta și să aduci un plus de valoare. Mă simt teribil de onorat și în același timp conștient de importanța mandatului ce mi-a fost acordat. Am învățat să construiesc și voi construi un oraș pentru copiii copiilor noștri.

Monitorul de Mediaş: Alegerea dvs. în funcţia de viceprimar a provocat o adevărată furtună în USL. Credeţi că se va ajunge la ruperea protocolului la Mediaş? Vă consideraţi vinovat în cazul în care se va întâmpla aşa ceva? Cum vedeţi, în perioada următoare, colaborarea între PNL şi PSD?
George Petrescu: Este mult spus că am provocat o furtună. A existat o serie de declarații și replici politice, lucru foarte firesc în orice democrație funcțională. Nu văd de ce s-ar rupe protocolul USL la Mediaș, cu atât mai mult cu cât scopul Uniunii a fost cel puțin parțial îndeplinit. USL are la Mediaș un viceprimar și 8 consilieri locali prin care are șansa să promoveze politicile asumate la nivel național și să dovedească cetățenilor că votul lor a fost corect și justificat. Din punctul meu de vedere, colaborarea nu are de ce să fie altfel decât pozitivă acum când USL Mediaș are reprezentanți atât la nivel local, cât și la nivel național.  

A consemnat Mihai COLIBABA


    Trimite prin e-mail