joi, 19 iulie 2012

Publicat la 7/19/2012 02:00:00 p.m. de Anonim

ECO-SAL dă lecții peste Prut


Operatorul de salubritate medieşean serveşte ca exemplu de bune practici pentru municipalitatea din Chişinău.Autor: Alex PÎNTEA

O delegaţie formată din doi reprezentanţi ai Primăriei Chişinău s-a aflat la Mediaş, pentru a se informa şi a învăţa despre practicile operatorului local de salubritate în domeniul colectării, transportului, sortării şi depozitării deşeurilor.

Schimb de experienţă

Reprezentanţii Primăriei Mediaş, alături de conducerea societăţii ECO-SAL, au încercat să îi îndrume pe oaspeţii din capitala Republicii Moldova. “Ne bucurăm că au ales ca şi model de management integrat al deşeurilor municipiul Mediaş şi că am putut să le împărtăşim din experienţa noastră, aşa cum am fost bucuroşi şi noi acum câţiva ani, când am preluat un sistem integrat de la partenerii noştri din Olanda şi Norvegia”, mărturisește Iosif Balog, directorul general al ECO-SAL Mediaş.

Impresionaţi de Mediaş

Delegaţia din Chişinău a fost impresionată atât de practicile societăţii ECO-SAL, cât şi de centrul istoric şi aşezarea geografică a Mediaşului. “Noi ne-am propus, ca obiectiv, să preluăm din experienţa celor care au reuşit mai mult în acest domeniu. Aşa am ajuns la Mediaş, o localitate foarte frumoasă, cu o istorie bogată. Pe lângă toate acestea, am avut ocazia să vedem un sistem de management al deşeurilor pus pe picioare aşa cum trebuie. Am văzut, practic, tot procesul de colectare, transportare, depozitare, prelucrare al deşeurilor, aşa cum trebuie el să fie. Aceste cunoştinţe ne vom strădui să le implementăm şi la noi”, a spus Ghenadie Dubiţă, reprezentant al Primăriei Chişinău.

Început de colaborare

Primarul Teodor Neamţu s-a arătat deschis colaborării și a propus chiar înfrăţirea Mediaşului cu o localitate din Republica Moldova. “Ne-am bucurat să putem fi de folos şi am fi bucuroşi dacă exemplul nostru ar ajuta la rezolvarea acestei probleme. Sper ca întâlnirea pe care am avut-o să fie începutul unei colaborări fructuoase între zona noastră şi zona Chişinău”, au fost cuvintele lui Neamţu.
    Trimite prin e-mail