marți, 31 iulie 2012

Publicat la 7/31/2012 08:30:00 a.m. de Redacţie

Ateliere adresate copiilor şi persoanelor cu handicap în cadrul proiectului "Vacanţa 3D"



În această perioadă se desfăşoară la Biblioteca Municipală "Stephan Ludwig Roth" Mediaş în Departamentul CIP – Biblionet un program de vacanţă, numit "Vacanţa 3D".




Acest program a fost adresat copiilor de la Centrul "Sfântul Andrei", beneficiarilor Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, dar şi primei grupe de "ursuleţi", din care fac parte şapte copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani. Printre primele activităţi au fost atelierul "Prietena mea, Cartea", în cadrul căruia s-au citit cărţi pentru copii, dar şi pasaje din cărţi de dragoste. Au avut loc şi vizionări de filme. O altă activitate a cuprins cele 10 ore de curs IT, în care atât copiii de la "Sf. Andrei", cât şi beneficiarii Centrului de Recuperare au învăţat să caute informaţii pe internet, în funcţie de pasiunile lor. În următoarele zile, după ce au reuşit să cânte la orga virtuală, să joace şah sau să participe la cursele cu maşini online, cele două grupuri de persoane cuprinse în "Vacanţa 3D" s-au bucurat să vizioneze filmuleţe 3D online şi să admire fotografii 3D din reviste, cu peisaje din ţară, cactuşi, chiar şi câteva imagini de pe vasul Titanic.
Luna iulie i-a adus pe cei care nu au atins niciodată un mouse şi o tastatură mult mai aproape de mediul virtual. "Cu ajutorul acestor instrumente am reuşit să îi ajutăm pe copiii şi adulţii care vin în acest program de vară să îşi redescopere pasiunile şi, de ce nu, să realizeze cu ajutorul tutorialelor de pe internet, diverse obiecte, care să le aducă un venit suplimentar", arată Antonela Sofia Barbu, din partea organizatorilor. Au urmat atelierul de creaţie pentru grupul celor şapte "ursuleţi", atelierul de cunoaştere, atelierul "Mamă, învăţ să citesc o carte!", în urma cărora copiii au citit, au scris şi au desenat, toate aceste activităţi contribuind la realizarea unei broşuri cu povestea compusă chiar de ei: "Ursuleţii la bibliotecă".
Pentru luna august sunt pregătite două ateliere atractive: "Păpuşa mea e bolnavă", invitată fiind Luminiţa Manuela Zgăbei de la Crucea Roşie şi "Învăţ despre frumuseţe", cu voluntarul Andrada Gundisch. Copiii vor învăţa cum să ia tensiunea, să asculte la stetoscop, cum să panseze un bolnav, dar şi cum să se machieze sau să îşi aranjeze părul pentru o petrecere. În urma acestor ateliere de vacanţă, cei mici îşi petrec timpul liber la bibliotecă, învaţă să citească, să scrie, să realizeze o broşură, să afle câteva noţiuni despre sănătate şi despre frumuseţe. Proiectul "Vacanţa 3D" se va încheia la sfârşitul lunii august. (A. L.)
    Trimite prin e-mail