vineri, 8 iunie 2012

Publicat la 6/08/2012 10:07:00 p.m. de Redacţie

Sondaj: Teodor Neamţu rămâne primarul Mediaşului

Un sondaj de opinie realizat în perioada 29 mai - 4 iunie arată faptul că medieşenii îi vor acorda încă un mandat de primar lui Teodor Neamţu. De asemenea, mai bine de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că municipiul nostru este pe drumul cel bun.

Autor: Petre DUMBRĂVEAN

Sondajul de opinie a fost realizat de S.C. Media Remark S.A Cluj–Napoca, la comanda PDL Mediaş, pe un eşantion de 1.157 de persoane şi are o eroare maximă admisă de ± 2%. Interviurile s-au desfăşurat la domiciliul subiecţilor, iar eşantionul folosit a fost unul probabilist, stratificat (criteriul de stratificare: secţiile de votare din localitate).

Mediaşul merge în direcţia cea bună

Întrebaţi „În ce direcţie merg lucrurile în oraş?”, 56,2% dintre medieşeni spun că lucrurile merg în direcţia cea bună, 30,4% afirmă că Mediaşul se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce 13,4% nu pot să aprecieze acest aspect. Trendul ascendent pe care se află Mediaşul se reflectă şi în intenţia de vot pe care o are actualul primar, care a reuşit, se pare, să-şi convingă electoratul să-i acorde un mandat întreg. Teodor Neamţu a fost ales în funcţia de primar al Mediaşului în noiembrie 2009, având un mandat de completare


USL, pe locul doi

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru primarul oraşului, dvs. cu cine aţi vota?” alegătorii au răspuns în marea lor majoritate Teodor Neamţu. Astfel, la alegerile care vor avea loc în data de 10 iunie, candidatul Partidului Democrat Liberal este creditat cu 37,8% în ceea ce priveşte intenţia de vot. În acelaşi sondaj, Eugen Moraru, candidatul USL, este plasat pe locul al doilea şi întruneşte 24,4% din sufragii. Candidatul independent Gheorghe Roman este creditat cu 19,6% în ceea ce priveşte intenţia de vot.

1 din 10 medieşeni nu s-a hotărât

Clasamentul pentru Primăria Mediaş este completat de Ioan Lăzăroiu (PPDD), care întruneşte 2,4% din sufragii, Tudor Jeleriu (Partidul Verde), care ar obţine 2,1% din voturile medieşenilor şi Marius Ivan (PRM), care a reuşit să convingă 1,2% dintre medieşeni să-i dea votul de încredere. În cazul alegerilor de duminică, 2,3% dintre medieşeni au spus că nu vor merge la vot, iar 10,2% încă nu au decis cărui candidat îi vor acorda votul de încredere.

Bătălia sondajelor

Cu câteva zile înainte de alegerile locale, candidatul independent Gheorghe Roman a încercat să manipuleze medieşenii, dând publicităţii un alt sondaj de opinie, realizat pe un eşantion de doar 821 de persoane şi cu o marjă de eroare mare, cifrată la 3,4%. Sondajul lui Roman este puţin credibil, mai ales fiindcă rezultatele prezentate nu includ şi un procent de nehotărâţi sau de persoane care nu ar merge la vot. „În toate sondajele de opinie pe care le observăm la nivel naţional există întotdeauna şi un procent de 10-20% de persoane nehotărâte, în funcţie de perioada în care a fost efectuat sondajul de opinie. Ştim cu toţii că întotdeauna o parte destul de mare din populaţie nu se prezintă la vot”, spun surse democrat-liberale.
    Trimite prin e-mail