vineri, 29 iunie 2012

Publicat la 6/29/2012 04:14:00 p.m. de Anonim

Agenţii economici care au ca obiect de activitate jocurile de noroc, verificaţi de poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu | VIDEO

O amplă acţiune de control a poliţiştilor Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu în rândul firmelor care se ocupă cu jocurile de noroc a avut loc, astăzi, în municipiile Sibiu şi Mediaş, în localităţile Avrig, Agnita, Tălmaciu, Veştem, Şura Mică, Şeica Mare şi Şaroş pe Târnave.

Astfel, au fost controlate 21 de puncte de lucru aparţinând unui număr de patru agenţi economici, care au ca obiect de activitate exploatarea de jocuri de noroc cu câştiguri. "Asigurarea unui mediu de afaceri curat reprezintă una din priorităţile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu. Verificările poliţiştilor vizează respectarea prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, modificată", arată inspectorul Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. Din informaţiile deţinute de poliţiştii sibieni, în punctele de lucru ale acestor societăţi comerciale funcţionează 60 de aparate contrafăcute pe care sunt instalate jocuri cu câştiguri, purtând o marcă de prestigiu internaţional. "Cercetările cu privire la aceste societăţi sunt desfăşurate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse contrafăcute, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, modificată şi Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor", menţionează Balteş. În acest dosar, titularul de drepturi s-a constituit parte civilă în procesul penal, solicitând suma de 400.000 euro ce reprezintă utilizarea de softuri contrafăcute. (A. L.)


    Trimite prin e-mail