Reţeta favorită a medieşeanului Mihai Braşoveanu, blogger pensionar, este:
Tiramisu
Ingrediente: 1 pachet pişcoturi pentru Tiramisu, 1 cutie mascarpone, 1 cutie frişcă, 3 ouă, 150 gr. zahăr, esenţă de rom, cacao, cafea fără zahăr sau ness fără zahăr
Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile. După ce amestecul devine spumos, se adaugă cutia de mascarpone şi se amestecă bine (se poate folosi mixerul). Separat se bate frişca şi se pune peste compoziţia de mai sus, amestecând până când se omogenizeză bine. Se adaugă esenţa de rom. Într-un vas, se pune un strat subţire din crema obţinută, apoi se pun pişcoturile (trecute prin cafea, foarte puţin, doar să se umezească), unul lângă altul ca să acopere toată suprafaţa vasului.
Peste ele se pune un strat de cremă, apoi alt strat de pişcoturi, terminându-se cu cremă, peste care se pudrează cacao.
Tiramisu
Ingrediente: 1 pachet pişcoturi pentru Tiramisu, 1 cutie mascarpone, 1 cutie frişcă, 3 ouă, 150 gr. zahăr, esenţă de rom, cacao, cafea fără zahăr sau ness fără zahăr
Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile. După ce amestecul devine spumos, se adaugă cutia de mascarpone şi se amestecă bine (se poate folosi mixerul). Separat se bate frişca şi se pune peste compoziţia de mai sus, amestecând până când se omogenizeză bine. Se adaugă esenţa de rom. Într-un vas, se pune un strat subţire din crema obţinută, apoi se pun pişcoturile (trecute prin cafea, foarte puţin, doar să se umezească), unul lângă altul ca să acopere toată suprafaţa vasului.
Peste ele se pune un strat de cremă, apoi alt strat de pişcoturi, terminându-se cu cremă, peste care se pudrează cacao.