marți, 1 mai 2012

Publicat la 5/01/2012 09:44:00 a.m. de Redacţie

Proiecte comune pentru turism

Municipalităţile din Mediaş şi Skasterlan vor derula un parteneriat mai strâns, au anunţat cei doi edili.


Autor: Alex PÎNTEA

Perspectivele relaţiei Mediaş – Skasterlan sunt dintre cele mai bune. Aceasta este concluzia vizitei făcute de către o delegaţie din localitatea olandeză înfrăţită cu municipiul de pe Târnava Mare. Principala temă abordată în cadrul discuţiilor dintre cele două părţi a fost aceea a turismului.

Discuţii productive

Oaspeţii olandezi s-au aflat în municipiul Mediaş timp de cinci zile într-o vizită de cunoaştere reciprocă şi informare, în condiţii în care localitatea olandeză are un nou primar interimar în persoana lui Mary Looman. Concluziile vizitei au fost trase în cadrul unei conferinţe de presă, de căter edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare. „Am discutat în baza bunelor relaţii şi în baza relaţiei de înfrăţire de peste 15 ani. Perspectivele sunt frumoase, cu deschideri în foarte multe domenii, dar în principal am abordat tema turistică şi chiar am găsit deja câteva proiecte în care putem fi parteneri”, a dezvăluit primarul Teodor Neamţu.

Impresionată de Mediaş

Mary Looman, primarul interimar din Skasterlan, a mărturisit la finalul vizitei făcute la Mediaş că a fost impresionată de oraş şi că îşi doreşte ca relaţia de colaborare existentă să se dezvolte şi mai mult. „A fost o săptămână fantastică, am avut multe lucruri de văzut şi auzit. Sunt bucuroasă să mă aflu aici şi pentru relaţia de colaborare pe care o avem. Am vizitat oraşe frumoase, Mediaşul bineînţeles, am fost şi la o companie de transport olandeză şi poate că va fi posibil ca mai multe companii olandeze să vină la Mediaş cu afaceri. Am mai fost şi la ECO-SAL, dar şi la compania de apă. Cinci zile a fost prea puţin pentru a vedea toate aceste lucruri”, consideră Looman. Programul a mai cuprins şi vizitarea Sibiului şi a Sighişoarei, precum şi a Centrului de Documentare şi Informare Gaze Naturale. Mediaş şi Skasterlan sunt localităţi înfrăţite din anul 1995.
    Trimite prin e-mail