luni, 28 mai 2012

Publicat la 5/28/2012 04:00:00 p.m. de Redacţie

Premiate de Rotary


La sfârşitul săptămânii trecute, Clubul Rotary Mediaş a organizat un bal de caritate. Scopul a fost acela de a  strânge  fonduri destinate premiilor de excelenţă Rotary, acordate elevilor de liceu cu performanţe excepţionale. Astfel, s-au acordat două premii de câte 5.000 de lei, unul pe linie reală şi unul pe linie umană.

Autor: Alex PÎNTEA

Anul trecut, scopul balului de caritate organizat de Clubul Rotary Mediaş a fost acela de a strânge fonduri pentru liftul secţiei de interne a Spitalului Municipal. Din acest an, s-a decis acordarea unor premii de excelenţă pentru un număr de doi elevi de liceu cu un portofoliu de performanţe excepţionale pe linia reală şi, respectiv, cea umană. „Rotary Club Mediaş felicită performanţa celor două tinere şi, în aceeaşi măsură, comunitatea locală pentru sprijinul acordat”, a anunţat Ioana Abramiuc, preşedintele Clubului Rotary Mediaş.

Specialistă în fizică

Câştigătoarea din acest an pe linie reală a fost Ioana Man, elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth”. Ioana este olimpică naţională la fizică, timp de trei ani consecutiv, premiată cu menţiuni şi medalie de bronz. Este pregătită de profesorul Marius Goşa şi pe lângă olimpiada naţională de fizică a participat şi la alte concursuri naţionale de fizică. Ea intenţionează să studieze arhitectura în Marea Britanie.

Română şi engleză

Pe linia umană, câştigătoarea desemnată pentru anul acesta a fost Diana Murguleţ. Elevă în clasa a IX-a a Şcolii Naţionale de Gaz, ea este olimpică naţională la limba română timp de trei ani consecutiv, cu un palmares impresionant de premii speciale şi menţiuni. Totodată, ea a participat la olimpiada naţională la limba engleză şi a câştigat locul I la „Cangurul lingvistic” la limba engleză, precum şi menţiune la concursul naţional de critică literară. Diana Murguleţ este pregătită la limba română de profesorul Ligia Csiki, iar la limba engleză de profesorul Violeta Muică. Ea intenţionează să studieze literatura engleză şi franceză în Marea Britanie.

Servicii pentru comunitate

Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii. Aceştia asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate, stabileşte relaţii de bună înţelegere şi se implică într-un cadru organizat în proiecte care au ca finalitate binele comunităţii. Cu zeci de ani în urmă, pe plan internaţional s-au înfiinţat primele cluburi cu scopul declarat de a servi comunitatea, cu alte cuvinte, de a fi la dispoziţia semenilor. Unul dintre cele mai importante din lume este Rotary International, ale cărui baze au fost puse la 23 februarie 1905, în Evanston-Chicago, Illinois (SUA).
    Trimite prin e-mail