marți, 8 mai 2012

Publicat la 5/08/2012 06:45:00 p.m. de Anonim

Lecţii de la Eco-Rom

Societatea Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, a distribuit manualul „Învăţăm să reciclăm ambalajele!” în toate şcolile din judeţ. Astfel, toţi elevii claselor a III-a sunt informaţi în priviţa colectării selective şi a reciclării deşeurilor de ambalaje. Manualul a fost lansat în municipiul Sibiu, în decembrie 2011, în baza parteneriatului semnat între Consiliul Judeţean şi Eco-Rom. 

Autor: Alex PÎNTEA

3.300 de elevi din oraşele Mediaş, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Sălişte şi Tălmaciu, dar şi din 56 de localităţi rurale din judeţul Sibiu au primit zilele trecute manualul editat şi tipărit cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje şi realizat sub egida Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului. Aceştia s-au alăturat celor 1.700 de elevi sibieni care au primit manualele la sfârşitul anului trecut.

Informare şi educare

Scopul manualului este de informare şi educare a elevilor din judeţul Sibiu cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deşeurilor de ambalaje, în vederea formării deprinderilor în gestionarea responsabilă a deşeurilor încă din şcoala primară. Manualul „Învăţăm să reciclăm ambalajele!” este însoţit de un material informativ destinat sprijinirii profesorilor în derularea cursurilor despre colectare selectivă şi reciclare. „Împreună cu Sebastian şi Daniela – personajele manualului nostru – avem încredere că toţi cei 5.000 de elevi din judeţul Sibiu vor învăţa cum se colectează selectiv corect şi care sunt beneficiile reciclării”, a comentat Sorin Popescu, directorul general al Eco-Rom Ambalaje.

Peste 1.000 tone colectate

Anul trecut s-au colectat selectiv în judeţul Sibiu aproximativ 1.000 tone de deşeuri de ambalaje. Cele mai mari cantităţi reciclate au fost cele de hârtie-carton cu 388 tone, urmate de cele de plastic cu 358 tone, dintre care 295 tone de PET-uri, sticlă cu 243 tone şi metal cu 10 tone. „Localităţile Mediaş şi Sibiu au fost printre primele din ţară în care am introdus sistemul de colectare selectivă şi ne bucurăm să vedem că în fiecare an acesta se dezvoltă din ce în ce mai eficient, confirmând importanţa judeţului Sibiu pe harta reciclării, la nivel naţional”, adăugat Popescu.

Pubele şi saci

În prezent, peste 296.000 locuitori ai judeţului Sibiu beneficiază de sistemul de colectare selectivă pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje. Dintre aceştia, mai mult de 272.000 de locuitori au acces la pubelele colorate de colectare selectivă şi aproximativ 24.000 sunt arondaţi sistemului de colectare selectivă cu saci. CASETA La nivel naţional Elevii claselor a III-a din judeţul Sibiu se alătură altor 40.000 de elevi din peste 40 de localităţi urbane şi rurale care învaţă că hârtia şi cartonul trebuie puse în containerul albastru, plasticul şi metalul în cel galben şi sticla în containerul verde, cu ajutorul manualului „Învăţăm să reciclăm ambalajele!” realizat de către Eco-Rom Ambalaje
    Trimite prin e-mail