joi, 26 aprilie 2012

Publicat la 4/26/2012 09:29:00 a.m. de Redacţie

Şut şi gol cu (blogo)sfera

SportMeet.ro şi SportLocal.ro organizează în perioada 25-27 mai la Mediaş un eveniment dedicat bloggerilor. Timp de trei zile, aceştia vor putea participa la o conferinţă, un concert de muzică acustică şi se vor întrece la fotbal în cadrul unei cupe ajunse la cea de-a treia ediţie. Mediaşul va găzdui acest eveniment după oraşele Braşov şi Cluj-Napoca.

Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul de pe Târnava Mare va reuni bloggeri din toată ţara. Aceştia sunt invitaţi la o conferinţă pe tema sportului în social media, precum şi la o serie de competiţii sportive propriu-zise. „Practic, «Sport şi Social Media» este continuarea firească a Cupei Sport Meet, dar la un alt nivel de implicare al comunităţii online şi de deschidere spre publicul larg. Evenimentul se va desfășura pe durata unui weekend, ziua de vineri fiind dedicată unei conferințe de social media, iar zilele de sâmbătă şi de duminică vor fi ocupate cu competiții sportive. Estimăm o participare de 200 - 250 de persoane din social”, apreciază Marius Matache, unul dintre organizatori.

Mediaşul are tot ce-i trebuie

Primele două ediţii ale Cupei Sport Meet s-au desfăşurat la Braşov şi Cluj-Napoca. Câştigătoare a fost de fiecare dată echipa comunității online din Cluj-Napoca, iar numărul participanţilor a depăşit 150. De această dată, organizatorii s-au gândit la un oraş mai mic. „Atuurile Mediașului au fost multiple. În primul rând, o comunitate online în plină ascensiune, dornică de implicare și, de ce nu, conectată la viața sportivă, nu de puține ori evenimentele sportive fiind reflectate pe blogurile locale. Apoi, localizarea în centrul țării, care îl face accesibil din majoritatea orașelor țării. Foarte important, existența infrastructurii necesare, fie că vorbim de cea hotelieră, dar și de cea sportivă”, argumentează Matache.

Se fac înscrieri

Bloggerii care doresc să participe la competiţia de fotbal trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, însă discuţiile despre social media rămân deschise oricui. „Fiecare căpitan de echipă va descărca formularul de înscriere disponibil pe site și îl va completa cu toate datele necesare pentru fiecare jucător al echipei. Au drept de participare numai jucătorii care au un conturi de Twitter sau bloguri create înainte de 1 ianuarie 2012. Înscrierile se desfășoară în perioada 2 aprilie 2012 – 1 mai 2012”, a mai precizat reprezentantul organizatorilor

Prilej de socializare

Dacă la primele două ediţii, participanţii au jucat doar fotbal, de această dată programul gândit de organizatori este unul complex. Ideea de bază este aceea de socializare a participanţilor. Un alt punct de atracţie va fi, fără doar şi poate, un meci de fotbal între o selecţionată naţională a bloggerilor şi o echipă a personalităților medieșene.

Marius MATACHE | organizator: „Ne-am gândit să le oferim celor care vor participa la conferinţa «Sport şi Social Media» şi la «Cupa Bloggerilor» la fotbal şi ocazia să socializeze cu ceilalți participanți, pentru a genera cadrul unor proiecte comune între blogosfere locale. Tocmai de aceea, pentru comunitățile mai mici, este posibilă participarea în echipe mixte. În plus, în ambele seri pe care participanții le vor petrece în Mediaș, am programat două evenimente de socializare și anume un concert de folk și o petrecere.”
    Trimite prin e-mail