sâmbătă, 7 aprilie 2012

Publicat la 4/07/2012 12:30:00 p.m. de Redacţie

Mediaşul, prezentat în Slovenia

Reprezentanţii Primăriei Mediaş au participat, în perioada 4-6 aprilie, la conferinţa internaţională privind dezvoltarea industriilor cultural-creative în Uniunea Europeană, organizată la Maribor, Slovenia, în cadrul proiectului CREA.RE “Creative Regions”.


Autor: Aurelian LUNGU

Maribor este Capitală Culturală Europeană în 2012
Conferinţa organizată de partenerii sloveni în Capitala Culturală Europeană 2012 a avut în vedere şi o serie de discuţii legate de noile criterii de finanţare ale proiectelor europene în perioada 2014-2020. Discuţiile, comunicările şi atelierele de lucru s-au axat pe industriile creative din Europa şi contribuţia acestora la creşterea economică, dar şi conexiunile dintre afaceri, artă şi industrii creative. Agenda de lucru a cuprins şi o serie de prezentări despre industriile cultural-creative din Slovenia, susţinute de profesori universitari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

12 parteneri

Medieşenii au pus accent pe breslele de altădată, făcând mai apoi o trecere spre tradiţiile păstrate până astăzi, dar amintind şi despre un nou reper al vieţii culturale locale, Festivalul Internaţional de Film de la Mediaş. Din noiembrie 2009, municipiul Mediaş participă la proiectul CREA.RE “Creative Regions”, alături de 11 parteneri din Uniunea Europeană, cu toţii aflaţi sub coordonarea aplicantului principal, landul Austria Superioară. Proiectul are drept obiectiv creşterea nivelului de inovaţie şi cunoaştere economică, dezvoltarea ideii de industrie creativă, colaborarea între artă şi industrie, respectiv, meşteşug-industrie.
    Trimite prin e-mail