vineri, 30 martie 2012

Publicat la 3/30/2012 06:51:00 p.m. de Redacţie

Victorie pentru Teleabă

Gaziştii au câştigat fără probleme restanţa împotriva oltenilor de la SCM Universitatea Craiova, însă a fost condusă de pe margine de secundul Dan Popa, în condiţiile în care tehnicianul Ovidiu Teleabă a ajuns la Urgenţe.

Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan şi SCM Universitatea Craiova au început foarte relaxate confruntarea din Sala Sporturilor, astfel că în primele minute s-a marcat foarte puţin. Jucan a deschis tabela, apoi gazdele s-au distanţat la 6-0 cu patru puncte consecutive marcate de Deven Mitchell. Cele două formaţii şi-au reglat tirul şi au început să înscrie. După zece minute de joc, scorul a fost 27-15 pentru gruparea de pe Târnava Mare.

Sfert echilibrat

Următoarele zece minute au stat sub semnul echilibrului. Cele două formaţii au marcat acelaşi număr de puncte - 21. Gaz Metan a încercat să se desprindă decisiv, însă craiovenii au reuşit să rămână în meci, pe fondul greşelilor comise de către adversari. În aceste condiţii, la pauza mare, ecartul a rămas de 12 puncte, scor 48-36. 

S-au distanţat decisiv

Gaziştii au intrat bine în repriza a doua, deschisă de Craig Moore cu o aruncare de trei puncte. A urmat un parţial de 7-0, continuat la scurt timp cu un al doilea de 8-0, care au făcut ca diferenţa de pe tabela de marcaj să crească la 24 puncte la jumătatea sfertului al treilea. Din acel moment, gazdele au jucat la spectacol.

Puncte necesare

Ultimele zece minute ale confruntării de la Mediaş au fost unele în care s-a jucat cu garda jos. La timonă, însă, a fost tot Mediaşul, care a mărit diferenţa de pe tabela de marcaj la peste treizeci de puncte. Gaziştii au rulat tot lotul de jucători, iar căpitanul Tudor Jucan a închis în cele din urmă tabela la 96-64. Americanii Craig Moore şi Deven Mitchell au fost cei mai buni marcatori ai Gazului Metan în victoria contra craiovenilor. Primul a reuşit să marcheze 21 puncte, dintre care cinci aruncări de la semi-distanţă, la care a adăugat o recuperare şi două pase decisive. Mitchell a contribuit cu 16 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive. De asemenea Ivan Tomeljak şi Titus Nicoară au reuşit fiecare câte 12 puncte, iar Ionuţ Drăguşin a avut şi el 11 reuşite. 

Citiţi cronica integrală a meciului, declaraţiile oficialilor
şi alte detalii în ediţia tipărită a Monitorului de Mediaş.
    Trimite prin e-mail