sâmbătă, 17 martie 2012

Publicat la 3/17/2012 06:38:00 p.m. de Redacţie

Premieră: porţi deschise la Primăria Mediaş | FOTO

Câteva sute de persoane au trecut, miercuri, pragul Primăriei Mediaş, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”. Manifestarea organizată pentru prima oară la Mediaş a avut ca scop declarat acela de a aduce municipalitatea mai aproape de cetăţean. Participanţii au avut ocazia să viziteze sediul Primăriei, dar şi să poarte un dialog cu persoanele din conducerea instituţiei. Ziua Porţilor Deschise s-a desfăşurat în intervalul orar 10-15.



Autor: Alex PÎNTEA

Primul grup de elevi şi profesori a trecut pragul Primăriei Mediaş miercuri dimineaţa, la ora 10. Aceştia au avut parte de o prezentare a activităţii administraţiei publice locale făcute de către Serviciul Public de Relaţii. Practic, în câteva minute, elevii şi cadrele didactice au aflat cum funcţionează municipalitatea, ce obiective are şi ce fac funcţionarii săi.

Experienţă utilă

Participanţii la „Ziua Porţilor Deschise” au avut apoi ocazia să viziteze biroul primarului, viceprimarului şi secretarului municipiului. Dialogul între edili şi vizitatori s-a legat imediat. „Această acţiune a fost foarte importantă, deoarece noi am putut afla mai multe lucruri despre oraşul nostru şi ne-am putut informa asupra activităţii de zi cu zi a Primăriei. Am avut ocazia să cunoaştem persoanele care lucrează aici şi să vedem ce fac exact. Nu ştiu dacă mi-ar plăcea să lucrez în administraţie, dar cine ştie?”, a mărturisit unul dintre tineri.

Muncă în administraţie

Pentru unii dintre participanţi, vizita la Primăria Mediaş a fost una „cu bătaie lungă”. Astfel, câţiva susţin că le-ar plăcea să lucreze în administraţia publică locală. „A fost interesant, o ocazie bună de a cunoaşte Primăria. Mi-a plăcut prezentarea făcută, am cunoscut directorii din instituţie… Cred că mi-ar plăcea să lucrez aici, aş putea ca în acest fel să ajut foarte mulţi oameni”, afirmă un licean care a călcat pragul Primăriei.

Dialog cu cetăţenii

Edilul-şef al Mediaşului a considerat că Ziua Porţilor Deschise este o modalitate de a intra în dialog cu cetăţenii. „De câţiva ani buni încoace, încercăm să purtăm un dialog permanent cu cetăţenii oraşului. Este un alt mod de a dialoga cu cetăţenii, de a-i invita la primărie, nu neapărat cu probleme, ci pentru a vedea ce este primăria, ce este administraţia publică locală, pentru a le arăta oamenilor că primăria de fapt este de fapt un prieten şi pentru a spori gradul de încredere al acestora în instituţie”, a explicat primarul Teodor Neamţu.

Timp de cinci ore, orice medieşean care a avut curiozitatea
să vadă cu ce se ocupă edilii oraşului a putut fi
invitatul primarului Teodor Neamţu
Aproape de cetăţeni

Un alt scop declarat al manifestării de la mijlocul acestei săptămâni a fost acela de a aduce municipalitatea mai aproape de cetăţean. Ideea de la care s-a pornit a fost aceea de a le oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a vedea cu proprii lor ochi cum îşi desfăşoară activitatea funcţionarii publici, dar şi primarul şi celelalte persoane din structura de conducere a Primăriei Mediaş. „Manifestarea a avut ca scop informarea cetăţenilor asupra modului de desfăşurare a activităţii în administraţia publică locală. Astfel, prin accesul liber în sediul Primăriei, fiecare persoană interesată a avut posibilitatea să vadă cum se lucrează în instituţie într-o zi obişnuită”, conchide Corina Babă, şeful Serviciului de Relaţii din cadrul Primăriei Mediaş.

Expoziţie de fotografie

Ziua Porţilor Deschise a oferi posibilitatea participanţilor de a vedea şi o expoziţie de fotografie. Aceasta a cuprins instantanee cu cele mai importante evenimente ale municipalităţii desfăşurate pe parcursul anului trecut. Imaginile au fost expuse în holul mare al Primăriei Mediaş, la intrarea în sala de şedinţe „Daniel Thellmann”. „Pe lângă imaginea prezentului, medieşenii au avut posibilitatea să vadă şi o retrospectivă în imagini a anului trecut”, a comentat Corina Babă
    Trimite prin e-mail