vineri, 16 martie 2012

Publicat la 3/16/2012 04:00:00 a.m. de Redacţie

Lentilele Polaroid sunt concepute în aşa fel încât să asigure o protecţie de 100% împotriva razelor ultraviolete


Se apropie echinocţiul de primăvară. Soarele va fi din ce în ce mai prezent, iar lumina lui din ce în ce mai intensă. Ochii au nevoie de o protecţie eficientă. V-aţi gândit vreodată de ce există ochelari de soare cu lentile polarizate?


Puţină istorie

Edwin H. Land inventează şi patentează, în 1929, primul filtru modern pentru polarizarea luminii. În următorii opt ani studiază în laborator procesele de reducere a reflecţiilor, folosind numeroase materialele tip Polaroid. În 1937 pune bazele Companiei Polaroid Corporation şi începe utilizarea filtrelor Polaroid la ochelari de soare, industria auto şi, bineînţeles, la camera foto instant, cea mai cunoscută invenţie a sa.

Ce este polarizarea

Lumina naturală (respectiv lumina zilei) se „împrăştie“ în reflexii cu ajutorul razelor care oscilează în toate direcţiile spaţiului tridimensional. Spre deosebire de aceasta, lumina polarizată împrăştie razele în două dimensiuni: pe orizontală şi pe verticală. Lumina verticală furnizează informaţiile utile ochiului uman, dându-ne posibilitatea să distingem culorile şi contrastele, în timp ce lumina orizontală dă doar impresia de „deranj optic“ sau strălucire. O lentilă de ochelari de soare polarizată absoarbe selectiv razele luminii, păstrând doar informaţia oferită de lumina verticală, respectiv exact ceea ce este util ochiului. Prin tehnica luminii polarizate este eliminată lumina periferică.

Siguranţa în trafic

Străzile umede, reflexele soarelui, tapiţeriile viu colorate, sistemul de navigaţie de la bordul maşinii, toţi aceşti factori pot afecta vizibilitatea la volan. Utilizarea unor ochelari cu lentile polarizate poate anula efectele neplăcute produse de toţi factorii enumeraţi mai sus, în aşa fel încât acuitatea vederii la volan să fie optimă. Rezultatul utilizării lentilelor polarizate? Un efort mai redus al ochiului, o percepţie mai bună a culorilor şi contrastelor, eliminarea informaţiilor vizuale inutile şi deranjante, o viteză mai mare de vizualizare a diverselor elemente importante din trafic, reacţii mai prompte şi mai eficiente. Concluzia: utilizarea lentilelor polarizate contribuie la asigurarea unei reale siguranţe în traficul rutier.

De reţinut

Toate lentilele Polaroid sunt concepute în aşa fel încât să asigure o protecţie de 100% împotriva razelor ultraviolete. Materialul polarizat al lentilei Polaroid este construit din şapte elemente funcţionale, ce blochează razele dăunătoare UVA, UVB şi UVC. Materialul lentilei Polaroid este uşor, flexibil şi rezistent la impact.

Recomandări

Evitaţi să cumpăraţi orice fel de ochelari de soare, de la tarabe, din pieţe sau din magazine inadecvate, chiar dacă preţurile sunt mult mai mici. Aceste produse „de duzină“ irită ochii, crează oboseală vizuală, disconfort ocular. Mai mult, din cauza lentilelor cu raza de curbură defectuoasă, imaginea apare deformată şi generează dioptrii la persoane sănătoase. E recomandat să achiziţionaţi ochelarii din magazine specializate sau din farmacii. Interesaţi-vă, atunci când cumpăraţi, care sunt caracteristicile acelor ochelari sau consultaţi un optician.
    Trimite prin e-mail